Κοινωνία

Η μάστιγα της νέας εποχής: 61χρονη έγινε παρένθετη για να γεννήσει το παιδί του γκέι γιου της

Τα νέα ήθη και η ανοχή στο διαφορετικό οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις με παιδιά που θα μεγαλώνουν σε οικογένειες χωρίς συγκεκριμένη δομή ή πρότυπα. Η ηθική κατάπτωση επιφέρει τέτοιου είδους αποτελέσματα.

Μια 61χρονη γυναίκα από την Νεμπράσκα έφερε στον κόσμο το εγγόνι της, λειτουργώντας ως παρένθετη μητέρα για τον γιο της και τον σύζυγό του.

Η Cecile Eledge κυοφόρησε το παιδί του γιου της Matthew Eledge και του συζύγου του, Elliot Dougherty, φέρνοντας την περασμένη εβδομάδα στον κόσμο την μικρή Uma Louise. Το αξιοσημείωτο είναι πως προσφέρθηκε μόνη της να γίνει παρένθετη μητέρα για τον γιο της και τον σύντροφό του, όταν της είπαν για πρώτη φορά πως θέλουν να κάνουν οικογένεια. «Φυσικά όλοι έβαλαν τα γέλια», είπε η ίδια. Advertisement: 0:05 Η Cecile, που ήταν τότε 59 ετών, είπε πως η πρότασή της αρχικά εκλήφθηκε ως αστείο στην οικογένεια, που την θεώρηση μη ρεαλιστική λύση. «Ήταν τόσο συναισθηματικό εκ μέρους της. Είναι τόσο ανιδιοτελής γυναίκα», σχολίασε ο Elliot.

Όταν το ζευγάρι άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές για να γίνουν γονείς, ένας γιατρός τούς είπε πως η συγκεκριμένη είναι βιώσιμη επιλογή. Η Cecile Eledge πέρασε από συνέντευξη και μια σειρά εξετάσεων που έδωσαν τελικά το πράσινο φως να γίνει παρένθετη μητέρα. Ο γιος της παρείχε το σπερματοζωάριο και το ωάριο δώρισε η αδερφή του συζύγου του. Ο Elliot, που εργάζεται ως κομμωτής, είπε ενώ τα στρέιτ ζευγάρια εξετάζουν την εξωσωματική γονιμοποίηση ως ύστατη επιλογή, για αυτούς ήταν «η μοναδική ελπίδα» για βιολογικό τους παιδί. «Ανέκαθεν γνωρίζαμε πως έπρεπε να είμαστε μοναδικοί και να σκεφτόμαστε αντισυμβατικά σε αυτό», πρόσθεσε ο Matthew, που είναι δάσκαλος.

Η εγκυμοσύνη της Cecile ήταν σε γενικές γραμμές καλή με ελαφρώς πιο έντονα συμπτώματα συγκριτικά με τις προηγούμενες, καθώς η ίδια έχει τρία παιδιά. Οι αντιδράσεις στην απόφασή της υπήρξαν κυρίως θετικές, αν και πολλοί σοκαρίστηκαν, όπως τα άλλα δυο παιδιά της. «Όταν όλοι κατάλαβαν την πλήρη εικόνα, υπήρχε μόνο υποστήριξη», λέει. Η δυσκολία ήρθε στα έξοδα εγκυμοσύνης, τα οποία το ασφαλιστικό ταμείο της θα κάλυπτε μόνο αν κυοφορούσε δικό της παιδί, παρόλο που ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων θεωρείται νόμιμος από το 2015.

Ο Matthew Eledge είχε απασχολήσει ξανά τα μέσα ενημέρωσης πριν τέσσερα χρόνια όταν απολύθηκε από την δουλειά του στο Καθολικό Γυμνάσιο, που εργαζόταν τότε, αφού ενημέρωσε τους σχολικούς διευθυντές πως σκόπευε να παντρευτεί τον Elliot Dougherty. Η συμπεριφορά απέναντί του είχε εξοργίσει την κοινότητα LGBT, ενώ πολλοί γονείς και μαθητές έκαναν online petition ζητώντας τερματισμό των διακρίσεων απέναντί του.

Παρόλο που γενικά σαν οικογένεια κρατούν χαμηλούς τόνους, η Cecile Eledge είπε πως επέλεξαν να μοιραστούν την ιστορία τους για να στείλουν το μήνυμα πως «πάντα υπάρχει ελπίδα εκεί έξω». Όσο για τα αρνητικά σχόλια, απάντησε: «Μαθαίνω να μην τα παίρνω όλα προσωπικά. Στην τελική, έχουμε συγγενείς, φίλους και μια τεράστια κοινότητα να μας στηρίζει». «Αυτό το μικρό κορίτσι περιβάλλεται από τόση στήριξη, θα μεγαλώσει σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Και έτσι ακριβώς έπρεπε να γίνει», είπε για την νεογέννητη εγγονή της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ