Αρχείο

Η Λευκωσία "χτύπησε" τους Τούρκους: "Οι Κούρδοι έλαβαν στρατιωτικό υλικό από την Κύπρο" - Ετοιμάζει αντίποινα η Άγκυρα

Ξεσάλωσε από το πρωί ο τουρκικός τύπος με την έκδοση του βιβλίου του πρώην ΥΠΕΞ της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος, κατά τους Τούρκους φέρεται να παραδέχθηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παρείχε σαφή υποστήριξη στους Κούρδους του ΡΚΚ με την δωρεά στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Ο πρώην Έλληνας υπουργός, Ιωάννης Κασουλίδης, παραδέχθηκε την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στο ΡΚΚ», αναφέρουν τα περισσότερα τουρκικά άρθρα στην πρώτη σελίδα των τουρκικών εφημερίδων στο σύνολο τους σήμερα.

«Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, δημοσίευσε το δεύτερο βιβλίο του, στο οποίο ο ίδιος περιέγραψε την 30ετή ενεργό πολιτική του ζωή. Εκεί ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έδωσε στρατιωτικό εξοπλισμό στην οργάνωση του ΡΚΚ», συνεχίζει το τουρκικό άρθρο.

Μεταξύ του 1997 και του 2003, ο Κασουλίδης, ο οποίος υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης, στο βιβλίο του γράφει ότι «το ΡΚΚ έλαβε στρατιωτικό υλικό». Ο Κασουλίδης δεν έγραψε όμως πότε και τι είδους όπλα δόθηκαν στους Κούρδους, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

Η Καθημερινή της Κύπρου έγραψε ότι το βιβλίο του Κασουλίδη είχε ιδιαίτερη σημασία από την άποψη της πρόσφατης ιστορίας, που περιλάμβανε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιόδους.

Στο βιβλίο του, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι όπλα και πυρομαχικά δόθηκαν στην Ιορδανία και τον Λίβανο. Στο νέο βιβλίο του, ο πρώην υπουργός συζητά εν συντομία τα γεγονότα, μοιράζοντας τις προσωπικές του απόψεις για σημαντικά γεγονότα.

Η συγγραφική δραστηριότητα ενός πολιτικού με 30 χρόνια δράσης στα κοινά και πολύχρονη παρουσία στην κορυφή της διπλωματίας εκ των πραγμάτων παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για τον απλό αναγνώστη και όχι μόνο.

Όταν πρόκειται μάλιστα για τον επί σειρά ετών υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη, όποιος και να είναι ο χαρακτήρας των γραφομένων του, σίγουρα έχουν ξεχωριστή σημασία. Ειδικά όταν αφορούν ευαίσθητες περιόδους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου.

Στις 181 σελίδες του δεύτερου βιβλίου του, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή (12/4) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Ιωάννης Κασουλίδης σκιαγραφεί και καταθέτει τις απόψεις του για σημαντικά γεγονότα από τις αρχές της νέας χιλιετίας μέχρι και την αποχώρησή του από την ενεργό διπλωματική δράση, αναφέρει η Καθημερινή της Κύπρου με τίτλο "Κασουλίδης: Στρατιωτικό υλικό σε Κούρδους έδωσε η Κύπρος"

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί τις δηλώσεις του Ελληνοκύπριου πολιτικού εφόσον αναφέρονται στο βιβλίο και θα διεξάγει μια σκληρή και ανελέητη προπαγάνδα κατά της Κύπρου το επόμενο διάστημα.

Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνουν ανεκμετάλλευτες στην Άγκυρα και υπάρχουν εκτιμήσεις ακόμα και για διάβημα στην Λευκωσία, σε μια προσπάθεια να εξωτερικευτούν τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας σε μια χώρα όπως την Κύπρο.

Με μια σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων να αναφέρουν περί έκρυθμης κατάστασης στην Α.Μεσόγειο, οφείλουμε ως Έλληνες να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά ανοικτά, ειδικά τώρα που ο Ερντογάν δέχεται το ένα κτύπημα μετά το άλλο από τις ΗΠΑ.       

Αναμένουμε σίγουρα εξελίξεις από το σαράι του Σουλτάνου για το θέμα αυτό τις επόμενες ώρες κιόλας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...