Κόσμος

Δολιοφθορά από ξένες μυστικές υπηρεσίες η φωτιά στο TCG Anadolu - Γέμισε πράκτορες της ΜΙΤ το ναυπηγείο της Tuzla

Δολιοφθορά ξεκάθαρα βλέπει πίσω από όλα ο Ερντογάν με τη μυστηριώδη φωτιά στο TCG Anadolu, για αυτό και έστειλε δεκάδες πράκτορες της ΜΙΤ να ανακαλύψουν στοιχεία που θα του δώσουν την δυνατότητα να κατηγορήσει ευθέως  πιθανόν,  ΗΠΑ/Ισραήλ,  για το περιστατικό με την νέα ναυαρχίδα του τουρκικού ΠΝ.     

Η φωτιά στο ναυπηγείο της Τούζλα έπιασε αργά τη νύχτα και όλα τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι πρόκειται για δολιοφθορά πρώτου μεγέθους από ξένες μυστικές υπηρεσίες, στο μεγαλύτερο τεχνολογικό ναυτικό επίτευγμα των Τούρκων για λογαριασμό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει την παρουσία ισχυρότατων δυνάμεων της αστυνομίας στην περιοχή του συμβάντος , οι οποίες συνοδεύονται από πράκτορες της ΜΙΤ , οι οποίοι «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες  για δράση πράκτορα ή πρακτόρων ξένης δύναμης στο περιστατικό αυτό.

https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1123116673333116928

Οι Τούρκοι εκτιμούν ότι η  πυρκαγιά που ξέσπασε στο ναυπηγείο Sedef στην συνοικία Evliya Çelebi της Τούζλα στην Κωνσταντινούπολη, έγινε αντιληπτή τρομερά έγκαιρα από κάποιον εργαζόμενο και έτσι πρόλαβαν τα χειρότερα.

Μία ακόμη ένδειξη δολιοφθοράς πρώτου βαθμού είναι η φωτιά είχε ξεκινήσει  στο κάτω μέρος του τουρκικού ελικοπτεροφόρου/αποβατικού πλοίου μήκους 200 μέτρων,  η οποία  αν δεν γίνονταν έγκαιρα αντιληπτή θα το κατέστρεφε ολοσχερώς.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα υλοποιούνταν εργασίες ψύξης στην αποθήκη του πλοίου από όπου προήλθε η φωτιά, όχι όμως μεταμεσονύκτιες ώρες.

Ποια χώρα ή χώρες όμως θα εμπλέκονταν πιθανόν σε ένα τέτοιο σενάριο και γιατί;

Ποια χώρα της περιοχής μας δεν θα ήθελε πραγματικά ένα τέτοιο τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο  στα νερά της Α.Μεσογείου, εκτός των ΗΠΑ, οι οποίες δεν βλέπουν σίγουρα με καλό μάτι την προσπάθεια ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας;

Σύμφωνα με  πρόσφατο άρθρο μας, η προ ημερών απόφαση του Πενταγώνου να διακοπεί η παράδοση του εξοπλισμού που σχετίζονται με το F-35 stealth στην Τουρκία, λόγω της απόφασης της Άγκυρας να παραλάβει  ρωσικής κατασκευής  πυραύλους S-400 ως κύριο σύστημα αεράμυνας  της χώρας, επιτρέπει στο Ισραήλ να διατηρήσει την εναέρια υπεροχή  του στη Μέση Ανατολή, έγραφε  γνωστή μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα.

Η κίνηση της Ουάσιγκτον ήταν αποτέλεσμα των επανειλημμένων προειδοποιήσεων από τις ΗΠΑ και τους  συμμάχους  του ΝΑΤΟ προς την Άγκυρα, ότι η αγορά του ρωσικού συστήματος θα απειλούσε  ολόκληρη την διαδικασία παράδοσης των F-35.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει επίσης πολύ εύθραυστες έως εχθρικές σχέσεις με την Τουρκία, διαθέτει σήμερα 14 F-35 Adir, ενώ αναμένεται να λάβει συνολικά 50 αεροσκάφη δημιουργώντας  δύο πλήρεις μοίρες  το 2024.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισραήλ έχει ήδη δοκιμάσει τρόπους για να νικήσει το προηγμένο ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, αρκετές από τις οποίες αφορούσαν την συμμετοχή  της ισραηλινής ΠΑ σε κοινές ασκήσεις με την ελληνική πολεμική αεροπορία πάνω από την Κρήτη πριν μερικά χρόνια, αναφέρει η ίδια εφημερίδα.

Εφόσον λοιπόν το Ισραήλ κατέχει τον απόλυτο έλεγχο σε Μέση Ανατολή και Α.Μεσόγειο με τα αεροσκάφη F-35 Adir, θα τον παρέδιδε ποτέ  αμαχητί στα χέρια του Ερντογάν, το μίνι αεροπλανοφόρο του οποίου σε 1-2 χρόνια, πιθανόν εφοδιασμένο με ρωσικά αεροσκάφη ειδικής ναυτικής διαμόρφωσης, θα έπλεε έξω από τις ισραηλινές ακτές;

Δεν νομίζουν πολλοί ειδικοί σε καμία περίπτωση, διότι η σημερινή Τουρκία  με αυτό το είδος του πολεμικού πλοίου θα απειλεί συνεχώς καίρια και ζωτικά συμφέροντα: ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδος,Κύπρου στην Μεσόγειο, τον αγωγό East Med, ενώ θα κάνει και επίδειξη ισχύος στους Ισραηλινούς προειδοποιώντας για την τύχη της  Ιερουσαλήμ και του Τεμένους Αλ Ακτσά( ο Ερντογάν θεωρεί την πόλη κατεχόμενη) , υποστηρίζοντας παράλληλα τους Παλαιστινίους και την Χαμάς.

Η συνέχεια στην περιοχή μας με  όλους αυτούς τους εξοπλισμούς είναι αβέβαιη, ενώ το ίδιο ισχύει για το Ισραήλ  και για τους S-400 της Τουρκίας, οι οποίοι για παράδειγμα αν τοποθετηθούν πιθανόν στην κατεχόμενη Κύπρο,  θα μεταβάλλουν την άμυνα ολόκληρης της χώρας που διαθέτει το γνωστό σύστημα IRON DOME. 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ