Αρχείο

"Απασφαλίζουν" οι ΗΠΑ - Αμερικανός αξιωματούχος: "Εξετάζουμε σοβαρά μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα"

Μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Βενεζουέλας εξετάζεται σοβαρά από την αμερικανική κυβέρνηση καθώς εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα αυτή, ανέφερε ανώτερος υπάλληλος της διοίκησης Τραμπ σε δημοσιογράφους.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι εκρηκτική, με τους πολίτες να είναι πλήρως διχασμένοι και τα σκάνδαλα να ξεσπούν το ένα μετά το άλλο. Μετά από καιρό οικονομικής κατάρρευσης και κοινωνικής εξαθλίωσης, καθώς και με πλήθος κυρώσεων από τις ΗΠΑ, το σενάριο στρατιωτικής επέμβασης γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό.

Σοβαρά εξετάζει η διοίκηση Τραμπ μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, όπως αποκάλυψε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Ειλικρινά, και μια στρατιωτική επιλογή, όπως είπε, ο Πρόεδρος Τραμπ, είναι και παραμένει στο τραπέζι. Είναι μια πολύ σοβαρή επιλογή, την οποία προφανώς… κανένας δεν θα ήθελε να δει, αλλά σαφώς είναι μια (επιλογή) που λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν όσο τα ξεδιπλώνονται», δήλωσε ο αξιωματούχος την Παρασκευή, σύμφωνα με το Sputnik.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Παρασκευή ένα νέο κύκλο κυρώσεων εναντίον πλοίων και εταιρειών που συνδέονται με τον πετρελαϊκό γίγαντα PDVSA της Βενεζουέλας κατόπιν αιτήματος της εθνικής συνέλευσης της χώρας.

Μεταξύ των εταιρειών στην οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις βρέθηκε και μια ελληνική. Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον και μιας ελληνικής και μίας λιβερικής εταιρείας. Αιτία, ένα πλοίο που φέρεται να μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε δελτίο τύπου την Παρασκευή.

«Η σημερινή δράση αναδεικνύει τη διασωστική γραμμή, που παρέχει η πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας, στο παράνομο καθεστώς του πρώην προέδρου Μαδούρο, με στόχο δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό τομέα, της οικονομίας της Βενεζουέλας, παραδίδοντας πετρέλαιο στην Κούβα με το πλοίο Δέσποινα Ανδριάννα», ανέφερε, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε ανακοινώσει κυρώσεις σε 34 πλοία που ανήκαν ή είχαν μισθωθεί από την PDVSA καθώς και δύο εταιρείες που μεταφέρουν πετρέλαιο της Βενεζουέλας στην Κούβα.

«Εμείς ενεργήσαμε μετά από αίτημα της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας για την επιβολή κυρώσεων σε εκείνες τις εταιρείες και ορισμένα από τα πλοία τους που εμπλέκονται σε αυτή τη μεταφορά και αποστολή, καθώς και σε πάνω από 30 πλοία, νομίζω ότι ήταν 34 πλοία, που ανήκουν στην PDVSA και συμμετείχαν επίσης στις μεταφορές», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στον κρατικό παραγωγό πετρελαίου PDVSA της Βενεζουέλας, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας να παραμείνουν υπό αμερικανική δικαιοδοσία.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει υποσχεθεί να αυξήσει την παραγωγή σε επιπλέον ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, αντιδρώντας στις αμερικανικές κυρώσεις και πιέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...