Διατροφή

Γκρέιπφρουτ: Το φρούτο που μας δίνει το "ελέυθερο" να τρώμε ό,τι λιπαρό γεύμα θέλουμε!

Το όνειρο για πολλούς ανθρώπους είναι να μπορουν να καταναλώνουν όσες λιπαρές τροφές θέλουν, όμως αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Το μόνο σίγουρο είναι πως με την κατανάλωση του φρούτου αυτού, βοηθάμε τον οργανισμό μας να μην αποθηκεύει τα λιπαρά φαγητά ως λίπος και να μπορούμε να χάσουμε κιλά.

Εάν δεν θέλεις ο οργανισμός σου να μην αποθηκεύει τα λιπαρά φαγητά ως λίπος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρως πολλά γκρέιπφρουτ. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες του Τμήματος Θρεπτικών Επιστημών και Τοξικολογίας του Berkeley, το φρούτο αυτό «εξουδετερώνει» τα λιπαρά φαγητά.

Η έρευνα που οδήγησε σε αυτά τα συμπεράσματα έγινε σε ποντίκια, τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία επί 100 ημέρες λάμβανε μαζί με τα λιπαρά γεύματα που κατανάλωνε, νερό, ενώ η άλλη χυμό γκρέιπφρουτ μαζί με νερό. Όπως αποδείχτηκε, η δεύτερη ομάδα κατέληξε να έχει 18% λιγότερο βάρος, ενώ παράλληλα παρουσίασε σπουδαία πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα της σε σύγκριση με την πρώτη. Ωστόσο στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα λιπαρών δεν παρατηρήθηκαν τα ίδια αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, δεν είχαν σημαντική απώλεια βάρους.

Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, το γκρέιπφρουτ βοηθά το αδυνάτισμα μόνο μετά την κατανάλωση λιπαρών. Φάε, λοιπόν, το σουβλάκι σου και μην σε μέλει!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...