Ελληνοτουρκικά

Έντονη κινητικότητα από την Άγκυρα: Στα Στενά της Χίου τουρκική κορβέτα - Σε πλήρη εξέλιξη η "ΗΝΙΟΧΟΣ 2019" - Δείτε χάρτη & βίντεο

Η τούρκικη κορβέτα F-502 TCG Bandirma περνά τα Στενά μεταξύ της Χίου και Τσεσμέ με ρότα προς το Νότο και με προορισμό το Αιγαίο Πέλαγος για άγνωστη αποστολή.

Στην Άγκυρα επικρατεί εκνευρισμός λόγω της άσκησης Ηνίοχος 2019, αλλά και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας μας σε βάρος της Τουρκίας, με τις ΗΠΑ να εφαρμόζουν πλήρως σχέδια καρατόμησης του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Υπενθυμίζουμε πως είχαμε μαζικές μετασταθμεύσεις τουρκικών F-16 απέναντι από το σύμπλεγμα Δωδεκανήσων, στα πολεμικά αεροδρόμια του Ντάλαμαν απέναντι από το σύμπλεγμα Δωδεκανήσων, και πιθανότατα (κατά την συνήθη τουρκική πρακτική) και στο Μπαλίκεσιρ απέναντι από την Μυτιλήνη.

Πρόκειται για μια πρακτική που υλοποιούν οι «γείτονες» μόνο όταν θέλουν να δηλώσουν έντονα την παρουσία τους στο Αιγαίο, το οποίο από την Δευτέρα «οργώνουν» τα μαχητικά Ελλάδος-Ισραήλ-ΗΠΑ-Ιταλίας.

Δείτε βίντεο από τα Στενά:

https://www.youtube.com/watch?v=q9hlQkSqY9k

Μαχητικά αεροσκάφη θα σκίσουν τους αιθέρες των Αθηνών

Η πολυεθνική άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ - 2019" η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο σύνολο του ελληνικού FIR και της ελληνικής εδαφικής επικράτειας, έχει μπει στην πιο δραστήρια και εντυπωσιακή φάση της.

Με την συμμετοχή τόσο των μάχιμων ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων όσο και συμμαχικών κρατών, όπως η Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η τεράστια αυτή άσκηση θα έχει εκπλήξεις, καθώς σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι των Αθηνών θα μπορούν να θαυμάσουν τα μαχητικά αεροσκάφη που θα κάνουν την εμφάνισή τους στους αιθέρες της πόλης.

Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 από τις 18:20 μ.μ έως τις 18:30 μ.μ μαχητικά αεροσκάφη που θα συμμετέχουν στην άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ - 2019" θα διέλθουν άνωθεν της πόλης των Αθηνών

Υπενθυμίζεται πως αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού".

Παρακάτω είναι ο χάρτης και η ΝΟΤΑΜ που έχει εκδοθεί για το που θα επιχειρούν τα μαχητικά που συμμετέχουν στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=4liE9Re3fZ8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...