Ελληνοτουρκικά

Σοκ στην Τουρκία: «Οι ΗΠΑ θα δώσουν F-35 στην Ελλάδα» - «Θα τους πουλήσουν τα δικά μας μαχητικά!»


του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σάλος επικρατεί στα τουρκικά ΜΜΕ με την πρόταση των ΗΠΑ για τα F-35. Σε πολλά ΜΜΕ είναι πρώτο θέμα, ενώ αναφέρουν πως η Αθήνα είναι θετική στην απόκτηση των μαχητικών.

Τα περισσότερα ΜΜΕ θα λέγαμε πως έχουν σοκαριστεί με την ρελάνς των ΗΠΑ, ενώ πολλά λένε πως τα τουρκικά F-35 θα οδεύσουν προς Ελλάδα!

Εάν γίνει αυτό, ή όχι θα το δούμε. Όπως είναι γνωστό τα Τουρκικά ΜΜΕ συχνά δημιουργούν σενάρια ούτως ώστε να φτιάξουν κλίμα. 

Όλα είναι ανοιχτά πλέον. Οι ΗΠΑ έστειλαν χθες ένα ηχηρό μήνυμαστην Τουρκία όπως αποκάλυψε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ . Μάλλον όμως τίποτα δεν γίνεται τυχαία, καθώς σήμερα ο κ. Αποστολάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης του μαχητικού 5ης γενιάς.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΟ FIR ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ F-35

Με ιδιαίτερη προσοχή εκτελούν οι Ιταλοί πιλότοι τις ασκήσεις τους στο πλαίσιο της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης "Ηνίοχος 2019". Στο φως ήρθαν φωτογραφίες και εικόνες από τη διαδρομή των μαχητικών στελθ αλλά και από την απογείωσή τους από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Η παρουσία τους έχει βέβαια μεγάλο ενδιαφέρον για το ελληνικό επιτελείο αφού έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν καλύτερα. Είτε για την περίπτωση που θα τα αντιμετωπίσουν είτε για το ενδεχόμενο να τα εντάξει στο δυναμικό του στο μέλλον.

Όπως είναι φυσικό τα 6 ιταλικά στελθ F-35 έχουν «κλέψει» την παράσταση. Τα σενάρια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ όπως είναι λογικό είναι πολύ απαιτητικά. Προκειμένου να επιτευχθεί ο Αντικειμενικός Σκοπός της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) του Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό και επιβεβαιώνει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την Πολεμική Αεροπορία, όπως:

Επιθετικές Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης – Offencive Counter Air Operations (OCA).
Αμυντικές Επιχειρήσεις – Air Defence Operations (ADO).
Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης Επιφανείας με τη συνδρομή της Αεροπορικής Δύναμης σε Χερσαίες και Θαλάσσιες Επιχειρήσεις – Counter Surface Force Operations (CSFO) including Air Power Contribution to Land Ops (APCLO) and Air Power Contribution to Maritime Ops (APCMO).
Αποστολές Αναγνώρισης (RECCE).
Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search And Rescue).
Αποστολές εναντίον Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων (Time Sensitive Target).
Επιχειρήσεις Άμεσης Καταστολής Στόχων – Υποστήριξης (Dynamic Targeting)
Επιχειρήσεις Επιθετικής Σάρωσης (High Value Airborne Asset).
Επιχειρήσεις Υποστήριξης (Slow Mover)
https://twitter.com/ItaMilRadar/status/1114170199429865472?ref_src=twsrc%5Etfw

Δείτε βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=9hesvAIxqzI

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ