Ελληνοτουρκικά

Πολεμικό μανιφέστο από την Άγκυρα: «Εχθροί μας Ελλάδα-ΗΠΑ» - «Θα πάρουμε στρατιωτικά μέτρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο, είμαστε έτοιμοι»


Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται το ερχόμενο χρονικό διαστήμα στη γεωπολιτική σκακιέρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο. Η εγκλωβισμένη Άγκυρα έχει πάρει τις αποφάσεις της και εκτός απροόπτου, στο άμεσο μέλλον θα πει αντίο στους παλιούς συμμάχους!

Ταυτόχρονα, λόγω της ζοφερής οικονομική κατάστασης, ο Ερντογάν ίσως επιλέξει να προκαλέσει ένα μίνι επεισόδιο στο Αιγαίο για να στρέψει αλλού την προσοχή της τουρκικής κοινωνίας.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία σύσκεψη κορυφής, όπου σήμερα τα Τουρκικά ΜΜΕ βγάζουν στο φως της δημοσιότητας νέες πληροφορίες.

Στη σύσκεψη κορυφής συμμετείχαν ο Υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακαρ, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Εκεί πάρθηκαν αποφάσεις από την ηγεσία των ΕΔ και τον Χ. Ακάρ. 

Μάλιστα εντελώς ανερυθρίαστα, συζήτησαν για την Γαλάζια Πατρίδα, όπου με όσα διαρρέουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, η ηγεσία παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων της Γαλάζιας Πατρίδας, ενώ αναφέρουν, πως όλα τα σενάρια θα εξεταστούν στην επόμενη συνάντηση, ενώ για Α. Μεσόγειο-Αιγαίο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κανένα σχέδιο, ακόμα και αυτό της σύγκρουσης!

Το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της σύσκεψης όμως, ήταν στο σημείο όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε Κύπρος & Α. Μεσόγειο. Σύμφωνα λοιπόν με την yenisafak, οι ΗΠΑ έχουν πάρει πλέον τις αποφάσεις τους και στηρίζουν ξεκάθαρα Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο.

Μάλιστα λένε ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει την Ελλάδα καθώς μέχρι τώρα, οι ΗΠΑ δεν αντιδρούν στην επάνδρωση των Ελληνικών νησιών με στρατό και αυτό αποτελεί απειλεί γα την Τουρκία.

Είναι πλέον σαφές ότι η Άγκυρα θεωρεί Ελλάδα-ΗΠΑ ως κύριους εχθρούς. Πρέπει να σημειωθεί, πως ενώ αρχικά οι πληροφορίες έφεραν την σύσκεψη να ασχολείται με το θέμα των S-400 και F-35, εντούτοις τα τουρκικά ΜΜΕ αμέσως μετά δημοσίευσαν πρωτοσέλιδα αποκαλύπτοντας πως κεντρικό θέμα της ξαφνικής σύσκεψης των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών με την συμμετοχή όλης της ηγεσίας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για 3,5 ώρες ήταν το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος!

Εντύπωση είχαν προκαλέσει πάντως και πριν λίγες ημέρες τα λεγόμενα του γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος για πρώτη φορά εξέφρασε φόβους για ελληνοτουρκική σύρραξη στο Αιγαίο ενώ πέταξε και τη “βόμβα” λέγοντας “Ο Θεός να βάλει το χέρι του αν οι τουρκικές ενέργειες οδηγήσουν σε απώλεια ζωής στα ελληνικά νησιά!

Δείτε τι αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ

https://twitter.com/Aksam/status/1122395027320332288?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ