Ελληνοτουρκικά

Κλιμακώνει η Τουρκία: Mη επανδρωμένο Bayraktar TB2 εισήλθε στο Αιγαίο - «Βράζει» η περιοχή μετά την είδηση για «ελληνικά» F-35

Εκνευρίστηκαν και απειλούν οι Τούρκοι στέλνοντας χθες ένα εξοπλισμένομη επανδρωμένο όχημα Bayraktar TB2, να περιπολεί στην περιοχή ανάμεσα σε Μυτιλήνη και Λήμνο για 9 ώρες.

https://twitter.com/eha_news/status/1114264639578284037

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν ετοιμοπόλεμες μοίρες UAV Bayraktar σε ρόλο UCAV με χρήση πυραύλων MAM-L για να επιχειρήσουν σε πιθανή ελληνοτουρκική διένεξη, με σκοπό  να εξουδετερώσουν την ελληνική αεράμυνα (ραντάρ-συστοιχίες πυραύλων) καθώς και κρίσιμους στόχους (αρχηγεία-αποθήκες πυρομαχικών κά), σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής πολεμικής διένεξης.

Το  Τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε χθες 5 UCAV τύπου Bayraktar ΤΒ2. Με την παράδοση αυτών των 5 Bayraktar TB2, οι Τουρκικές ΕΔ έχουν παραλάβει συνολικά 63 από τα 76 Bayraktar TB2. 

Αυτό ακριβώς το άκρως επικίνδυνο σενάριο αξιολόγησε η ελληνική στρατιωτική ηγεσία και έπεισε την πολιτική ηγεσία να προβεί σε αγορά ισραηλινών εξοπλισμένων αεροσκαφών HERON, για να απαντήσει στις τουρκικές προκλητικές πτήσεις στο Αιγαίο πέλαγος που έχουν αλλάξει τους κανόνες της «στρατιωτικής πρακτικής» πλέον.

Τα ισραηλινά εξοπλισμένα μη επανδρωμένα οχήματα HERON που είναι ικανά να ρίχνουν πυραύλους, θα μεταβάλλουν πλήρως το παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο.

https://twitter.com/isozygio/status/1114479119629156353

Επίσης στις 5 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (SAREX) CYPFRA-02/19 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου με την συμμετοχή των ΠΠ ΤΣΟΜΑΚΗΣ (P03), ΓΕΩΡΓΙΟΥ (P04) και ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ (P05) της ΔΝ/ΓΕΕΦ, Ε/Π AW139 της ΜΑΕΠ και της Φ/Γ FORBIN (D620) του Γαλλικού Ναυτικού.

Γιατί γίνονται αυτές οι κινήσεις

Ενοχλήθηκε το σαράι του Σουλτάνου Ερντογάν από την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου για την δυνατότητα διάθεσης F-35 στην Ελλάδα μελλοντικά, από την παρτίδα προφανώς των τουρκικών αεροσκαφών, ενώ δηλώσεις έκανε ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ για δήθεν παραλαβή 4ου τουρκικού F-35, κάτι  το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Εκτιμήσεις Ελλήνων αμυντικών αναλυτών αναφέρουν ότι ο Ερντογάν μπροστά στο μεγάλο αδιέξοδο μετά την νέα «σφαλιάρα» στις δημοτικές εκλογές, ετοιμάζεται να «ξεσπάσει» πιθανόν στο Αιγαίο, όπου βλέπει την «θηλιά» του ΝΑΤΟ να σφίγγει ολοένα και πιο πολύ.

Τι απαιτούν οι Τούρκοι

Η Τουρκία καταρχήν απαιτεί βάση του ΝΑΤΟ στην Κύπρο (το βόρειο τμήμα της οποίας κατοικείται από τους Τούρκους, και λειτουργεί ως ένα μη αναγνωρισμένο κράτος), ενώ στην Τουρκία δεν αρέσουν οι αμερικανικές προσπάθειες και η υποστήριξη στον Γκιουλέν.

Στην Τουρκία δεν αρέσει η κλιμάκωση της παρουσίας πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από την ιστορική αντίπαλο της την Ελλάδα (επίσημο σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ) με τις ασκήσεις ΗΝΙΟΧΟΣ που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα, και οι οποίες πραγματοποιούνται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, με τη συμμετοχή κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Ναι είναι ικανοί οι «γείτονες» να προκαλέσουν πιθανό επεισόδιο για να μλποκάρουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και να συσπειρώσει ο Τούρκος ηγέτης τον λαό του.

Όλα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα μέχρι το καλοκαίρι, στο οποίο θα κριθεί σοβαρά η Τουρκική οικονομία με τα ομόλογα που λήγουν και ενώ ο τουρκικός λαός βλέπει την ανεργία και την πείνα να αυξάνονται.

Η κατάσταση με την Τουρκία απαιτεί εγρήγορση, σχεδιασμό και σοβαρότητα από όλους στην χώρα μας, διότι θα είναι πρωτόγνωρο το μέλλον στην περιοχή μας, πιθανόν από άποψης περιστατικών και γεγονότων.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...