Ελληνοτουρκικά

Ιδού η ελληνική απάντηση στους Τούρκους: Δημιουργία σώματος Στρατοχωροφυλακής στο Αιγαίο - Νέο "Αττίλα" ετοιμάζει ο Ερντογάν

Του Ειδικού Συνεργάτη

«Καμπάνες» ηχούν για επικείμενο εθνικό κίνδυνο από αυτά που ξεστόμισε ο γνωστός Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακαρ (πρώην Α/ΓΕΕΔ της Τουρκίας), ο οποίος ζήτησε βάσει τουρκικού ύποπτου σχεδίου επίσημα, την εφαρμογή άρθρου της συνθήκης της Λωζάννης για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών «πρώτης γραμμής», ώστε να εφορμήσει ανενόχλητη στο μέλλον η  Άγκυρα σε αυτά, προσομοιάζοντας με το σχέδιο εισβολής της Κύπρου το 1974.

Υπενθυμίζουμε ότι το 1967 επί δικτατορίας στην Ελλάδα, οι Τούρκοι μέσω ΝΑΤΟ πέτυχαν την απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας με τα γνωστά αποτελέσματα στην συνέχεια το 1974 με την εισβολή του Αττίλα, η οποία βρήκε το νησί «ξαρμάτωτο» στις ορδές των Τούρκων.

Κάτι αντίστοιχο ετοιμάζουν και τώρα οι νέο-οθωμανοί οι οποίοι αν και άλλαξαν την «προβιά» των Κεμαλιστών με αυτή των ισλαμιστών, εφαρμόζουν ακριβώς τα ίδια σχέδια που έχουν ετοιμάσει κάποιοι εδώ και 50 χρόνια, για την προσπάθεια υφαρπαγής πιθανόν ελληνικής νήσου ή νησιών για να χωρίσουν το Αιγαίο στα «δύο», και να εκμεταλλευθούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Το «φωνάζουν» άλλωστε οι Τούρκοι με την σοβαρή πρόκληση αμφισβήτησης της ελληνικότητας 18 ολόκληρων νησιών μας φτάνοντας μέχρι την Κρήτη, σύμφωνα με άρθρα μας, και με τις ωμά προκλητικές παρενοχλήσεις των ελικοπτέρων του πρωθυπουργού και του Α/ΓΕΣ στο Αιγαίο.            

Ποια απάντηση οφείλουμε ως Ελλάδα να τους δώσουμε:

Εκτός από τις λεκτικές απαντήσεις σε ανάλογο ύφος της οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης, στα όποια ανάλογα τουρκικά παράλογα αιτήματα οφείλουμε να λάβουμε ορισμένα μέτρα τώρα, απαντώντας στα εξής ερωτήματα:

  • Υπάρχει κίνδυνος να έχουμε πιθανές ασύμμετρες απειλές και "κοινωνική άνοιξη» με εξεγέρσεις από μετανάστες στα νησιά μας με τουρκικό δάκτυλο εντός Ηot Spot;
  • Υπάρχει περίπτωση να δούμε μετά την λήξη του πολέμου στην Συρία, δράση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην πατρίδα μας ταυτόχρονα με τον τουρκικό κίνδυνο;
  • Θα δούμε να αυξάνονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο αποστρατικοποίησης των νησιών μας (και εφόσον τα βρουν ΗΠΑ-Τουρκία) θα έχουμε και πιέσεις από ΝΑΤΟ/ΗΠΑ για το θέμα αυτό;

Η μοναδική μας απάντηση θα ήταν η δημιουργία ενός σώματος στρατο-χωροφυλακής, στα πρότυπα της πάλαι ποτέ ελληνικής Χωροφυλακής, μιας δύναμης που έδωσε ομηρικές μάχες για την υπεράσπιση του ελληνικού κράτους σε τρομερά δύσκολες εποχές.

Ο ελληνικός στρατός λόγω της φύσεως της αποστολής του, που είναι καθαρά η προάσπιση των ελληνικών συνόρων από ξένες επιβουλές, δεν δύνανται να καταπιαστεί με «λεπτά» ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας, για τα οποία οφείλουμε ως σύγχρονο κράτος να προετοιμαστούμε, εφόσον βλέπουμε και το τι γίνεται στην Ευρώπη.

Επίσης λόγω ακριβώς της συνθήκης της Λωζάννης , η οποία ομιλεί σε άρθρο της για «αποστρατικοποιημένα» νησιά του Αιγαίου, θα πρέπει να  μετατρέψουμε μέρος των μηχανοκίνητων και επίλεκτων μονάδων μας σε «Δυνάμεις Στρατοχωροφυλακής», οι οποίες δεν θα εμπίπτουν στην "Λωζάννη", για να έχουμε ετοιμοπόλεμες δυνάμεις στα νησιά μας χωρίς να έχουν νομικά ερείσματα οι Τούρκοι.

Θα απαιτήσουμε από την Τουρκία να αποσύρει σε ικανή απόσταση ασφαλείας, όλες τις βαριά εξοπλισμένες μεραρχίες και Ταξιαρχίες της που ανήκουν στην 4η στρατιά, από της ακτές των μικρασιατικών παραλίων, (όπως για παράδειγμα την περιβόητη τουρκική Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Φώκαια η οποία εκπαιδεύεται νυχθημερόν για απόβαση στα νησιά μας με πλήθος αποβατικών), οι οποίες ευρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τα νησιά μας απειλώντας σαφέστατα ελληνικό έδαφος.

Οι κίνδυνοι από τους οποίους οφείλουμε ως χώρα να προετοιμαστούμε σήμερα κιόλας, αφορούν εκτός την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, και την προσπάθεια υφαρπαγής ελληνικού εδάφους από την Τουρκία σύμφωνα και με δηλώσεις ανωτάτων Ελλήνων αξιωματούχων.

Ο Έλληνας υπουργός άμυνας κ. Αποστολάκης για παράδειγμα έχει κάνει κατά καιρούς δηλώσεις «για ισοπέδωση βραχονησίδων στις οποίες πιθανόν να είχαμε εχθρική ενέργεια», ενώ χθες ο ίδιος δήλωσε ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν πως ότι λέμε θα το κάνουμε στο Αιγαίο. Πρόκειται σαφώς για «μηνύματα» στην Τουρκία για τις όποιες πιθανές προσπάθειες της σε ελληνικό έδαφος.

Μετά από όλα αυτά εκτιμάται ότι είναι επιβεβλημένη η δημιουργία σώματος “στρατοχωροφυλακής”, με την δημιουργία ειδικών μονάδων που θα μπορούσαν να επέμβουν σε θέματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, ενώ στα νησιά η παρουσία της αποτρεπτικής αυτής δύναμης θα ήταν και «νομότυπη» με την συνθήκη της Λωζάνης , την οποία τόσο πολύ  επικαλούνται οι "νομότυποι" Τούρκοι οι οποίοι βαρύνονται ιστορικά με γενοκτονίες, εισβολές (Συρία-Ιράκ) και πολλά άλλα.

Οι «γείτονες» νέο-οθωμανοί έχουν καταπατήσει σωρεία συνθηκών από το μακρινό παρελθόν μέχρι και σήμερα και γενικώς δεν αρέσκονται στο να ακολουθούν συνθήκες εκτός αν αυτές τους συμφέρουν 200%.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να υλοποιήσουμε την συγκρότηση -Στρατοχωροφυλακής, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά καθαρά πρότυπα. Υπενθυμίζουμε ότι δύναμη στρατο-χωροφυλακής διαθέτουν χώρες όπως η Γαλλία (Gendarmerie Nationale Francaise), η Ιταλία (Carabinieri), η Ισπανία (Guardia Civil), η Αυστρία (Gendarmerie), η Ρουμανία, το Βέλγιο, η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες, από τις οποίες μπορούμε μάθουμε πολλά, αλλά  και να ζητήσουμε την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

Η δημιουργία δύναμης Στρατοχωροφυλακής είναι σίγουρα σε όφελος της εσωτερικής "ειρήνης" αλλά και του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού μας, μετά τις αλλεπάλληλες και αναβαθμισμένες προκλήσεις της Τουρκίας του Ερντογάν, η οποία εξοπλίζεται ως αστακός συνέχεια (τρέχουν 600 αμυντικά προγράμματα), ενώ στο Αιγαίο έχουμε πλέον και πτήσεις τουρκικών εξοπλισμένων UAV.

Η χώρα μας έχει δεχθεί την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων ξένης εθνικότητας, οι οποίοι προέρχονται από χώρες του ισλαμικού κόσμου χωρίς να γνωρίζουμε πολλά για την πιθανή παρουσία Τζιχαντιστών ανάμεσα τους. Οι πρόσφυγες αυτοί εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας, η οποία υλοποιεί ένα καλά μελετημένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού μας, παρόλο που δέχεται μεγάλα ποσά από την ΕΕ για να κρατά τους μετανάστες εντός τουρκικού εδάφους.

Η δημιουργία Στρατοχωροφυλακής θα λειτουργήσει επίσης ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των πάσης φύσεως ελληνικών αρχών, ενώ θα ενισχύσει την εθνική άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια στις παραμεθόριες περιοχές.

Τα χρήματα για την δημιουργία αυτής της δύναμης που θα φυλάει επίσημα τα σύνορα της ΕΕ, θα τα βρούμε στα κονδύλια των Βρυξελλών για το μεταναστευτικό, φέρνοντας το ζήτημα στην ηγεσία της Ευρώπης, και  απαιτώντας να μας δώσουν αυτά τα ποσά που απαιτούνται για να διαφυλάξουμε πλέον «ευρωπαϊκά σύνορα»

Η δύναμη αυτή θα πρέπει να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό που θα έχει υπηρετήσει σε ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού, ενώ αρχικά ο κορμός της θα μπορούσε να στελεχωθεί ακόμα και με αποστράτους αξιωματικούς που θα δηλώσουν συμμετοχή στην δύναμη αυτή.

Επίσης θα πρέπει να περιλαμβάνει οπλικά συστήματα όπως ερπυστριοφόρα, τροχοφόρα άρματα μάχης, UAV, πάσης φύσεως ελικόπτερα, επικοινωνιακό υλικό κλπ.

Η ιστορία έχει δείξει ότι αν κάποιο κράτος δεν προετοιμασθεί κατάλληλα μπροστά σε επικείμενους κινδύνους, είναι καταδικασμένο να ξαναζήσει την ιστορία του στην πιο άσχημη μορφή της.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ