Ελληνοτουρκικά

Ανάλυση-«βόμβα» από think tank: «Πιθανή μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο» - «Η Άγκυρα συνεχώς προκαλεί»

Σύμφωνα με αμερικανικό Think Tank με έδρα τα Βαλκάνια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μιας ελληνο-τουρκικής διένεξης κυρίως λόγω της στάσης της Τουρκίας, η οποία με όλα αυτά που κάνει «ξύπνησε» ιστορικές μνήμες στην χώρα μας που αφορούν ιστορία αιώνων, με αγώνες και θυσίες εκατοντάδων χιλιάδων  Ελλήνων.  

Τι αναφέρει το Think Tank

«Οι εντάσεις ξεπέρασαν τα εσκαμμένα στο Αιγαίο στις 25 Μαρτίου 2019, όταν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν επιθετικούς ελιγμούς προς το ελικόπτερο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη προτού φτάσουν πολύ κοντά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εμποδίζοντας περαιτέρω κλιμάκωση.

Παρόλο που ο κ. Τσίπρας έμεινε αλώβητος από αυτό το περιστατικό, αναγκάστηκε να δηλώσει ό, τι επρόκειτο  για τουρκικές γελοιότητες σε μια προσπάθεια άμβλυνσης της κατάστασης .

Η Τουρκία είναι οργισμένη και σε αμυντική στάση λόγω της αναβαθμισμένης αμυντικής συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, αλλά η ιστορία μπορεί επίσης να διαδραματίσει ισχυρότατο ρόλο στην πρόσφατη επιθετικότητα της Τουρκίας.

Οι δύο χώρες, (Ελλάδα-Τουρκία) κατ΄ονομα  σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, έχουν μια ακανθώδη ιστορία γεμάτη εθνοτικές εντάσεις, σφαγές και απελάσεις.

Το περιστατικό με την παρενόχληση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν ένα  μόνο περιστατικό  από τα πολλά, που αφορούν την πρόσφατη επιθετική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.

Τον  περασμένο μήνα, η Τουρκία, προκάλεσε ακόμη μια φορά με την αναθεώρηση πολλών ιστορικών γεγονότων της ελληνο-τουρκικής ιστορίας που αφορούσαν: την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, την Ελληνική Επανάσταση, την σφαγή της Σμύρνης και τα επακόλουθά της,  το θέμα της Κύπρου κά .

Με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία ανέλαβε μια άκρως  ανταγωνιστική στάση απέναντι στην Ελλάδα, η οποία ανοίγει το δρόμο για πολύ επικίνδυνες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ελλάδα προσπάθησε μέχρι στιγμής να μειώσει τις εντάσεις, με την ελληνική κυβέρνηση να τονίζει επανειλημμένα ότι επιζητεί  φιλικές σχέσεις με την γειτονική χώρα.

Ωστόσο, οι ενέργειες της Τουρκίας υπενθυμίζουν στις δύο χώρες το βάρος της μεγάλης και αιματηρής ιστορίας που αφορούν τις  εθνικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες  δεν απέχουν πολύ για να βγουν ξανά στην επιφάνεια.

Μια τέτοια στάση που τροφοδοτείται από  συνεχή ένταση μπορεί να διακινδυνεύσει μια πραγματική στρατιωτική σύγκρουση», καταλήγει η ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με παλαιότερο  άρθρο μας, φαίνεται ότι πιθανόν να έχουμε εξελίξεις πολεμικού χαρακτήρα  μετά από τουρκική επίθεση στο Αιγαίο, λόγω πιθανής  ειλημμένης απόφασης των «γειτόνων».

Αυτό αναφέρεται και από με την Τουρκάλα δημοσιογράφο Uzay Bulut και το γνωστό αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο gatestoneinstitute.org, μιας και ο Ερντογάν φέρεται να  έχει πάρει την «μεγάλη» απόφαση να επιτεθεί  πιθανότατα στην χώρα μας , ενώ  όλα τα «σημάδια» αυτό δείχνουν το τελευταίο διάστημα.

«Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα», αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου της Τουρκάλας δημοσιογράφου, Uzay Bulut, που δημοσιεύεται στο αμερικάνικο «Gatestone Institute».

Η ίδια η  δημοσιογράφος αναφέρει ότι επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και μέχρι το 1821 όλα αυτά τα νησιά ήταν τουρκικά  .

Μετά όμως από την χρονολογία αυτή και σταδιακά όλα τα νησιά, όπως και ο υπόλοιπος κορμός της Ελλάδας, είναι νομικά και ιστορικά ελληνικός» .

Η απόφαση ωστόσο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), μαζί με ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης  που φέρεται να  είναι αποφασισμένο, έχει  εμμονή με την εισβολή και κατάκτηση  των ελληνικών νησιών  με το σκεπτικό ότι είναι στην πραγματικότητα τουρκική επικράτεια, τονίσε η Bulut .

«Η οθωμανική δυναστεία και η τουρκική αυτοκρατορία ιδρύθηκε από  νομάδες από το  Τουρκμενιστάν κάποια στιγμή γύρω στο έτος 1300. Κατά τη διάρκεια περισσότερων από 600 χρόνων  Οθωμανικής περιόδου, οι Οθωμανοί με συνεχείς πολέμους (τζιχάντ), εισβάλλουν και καταλαμβάνουν εδάφη σε πέντε ηπείρους.

Έτσι και οι σημερινοί  νεο-οθωμανιστές στην Τουρκία εξακολουθούν να αγκαλιάζουν με υπερηφάνεια την έννοια του τζιχάντ (ισλαμικός ιερός πόλεμος) ενάντια στους κιαφείρ (άπιστους)", καταλήγει.

Με λίγα και απλά λόγια οι Τούρκοι επιζητούν εδώ και μεγάλο διάστημα αφορμή, για να υλοποιήσουν ότι έχουν σχεδιάσει εδώ και καιρό κατά της Ελλάδος, δοκιμάζοντας όμως συνεχώς τις αντοχές της εκάστοτε κυβέρνησης στην Αθήνα με προκλητικά επεισόδια στο Αιγαίο.

Έως πότε…όμως;

 

https://youtu.be/OtSK7LghjmA

https://youtu.be/D1_yKaq3uU4?t=2

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές