Κόσμος

Ήρθε η εποχή των Εθνών - Μ.Σαλβίνι: "Περισσότερη εξουσία στα κράτη, λιγότερη στις Βρυξέλλες" - Live η έναρξη της πατριωτικής εκστρατείας


Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής του δεξιού πατριωτικού κόμματος της Λέγκας, ξεκινά σήμερα εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών του επόμενου μήνα ανακοινώνοντας μια συμμαχία με άλλα κόμματα, από τη Γερμανία ως τη Δανία και τη Φινλανδία.

Ο Σαλβίνι και άλλοι ηγέτες της πατριωτικής δεξιάς θα μιλήσουν σε μια εκδήλωση με τίτλο «Προς μια Ευρώπη της κοινής λογικής», στην οποία προβάλλονται ευρωσκεπτικιστικά, αντιμεταναστευτικά μηνύματα, εκκλήσεις για την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών, η εναντίωσή στη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ, κ.ο.κ.

Βασικό μήνυμα του Ιταλού ηγέτη είναι "περισσότερη εξουσία στα έθνη-κράτη και λιγότερες εξουσίες στο κονκλάβιο των Βρυξελλών".

Δείτε live:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsalviniofficial%2Fvideos%2F2440823879284673%2F&show_text=0&width=560

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsalviniofficial%2Fvideos%2F377953666393513%2F&show_text=0&width=560

Στην εκδήλωση στο Μιλάνο πραγματοποιούν ομιλίες ο ηγέτης της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Γεργκ Μόιτεν, καθώς και εκπρόσωποι του Κόμματος του Λαού της Δανίας και του Κόμματος των Φινλανδών (του πρώην κόμματος των Αληθινών Φινλανδών).

Ο Εθνικός Συναγερμός, το γαλλικό κόμμα υπό τη Μαρίν Λεπέν, καθώς και το -- συγκυβερνών στην Αυστρία -- Κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) δεν θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σαλβίνι μεν, όμως έχουν επιβεβαιώσει πως θα συνεργαστούν με τη Λέγκα. Τα τρία κόμματα ήδη ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Άλλες, δεξιές πατριωτικές δυνάμεις που θα δεν θα είναι παρούσες στην εκδήλωση στο Μιλάνο, από την πλευρά τους έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να συμμαχήσουν με τη Λέγκα. Ανάμεσά τους είναι το Φίντες του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, αλλά και το κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας.

Ο Όρμπαν έχει εκφράσει μεν τον «θαυμασμό» του για τον Σαλβίνι, αλλά τα μέλη του Φίντες ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ, δεξιά), παρότι οι ευρωπαίοι συντηρητικοί αποφάσισαν πριν από μερικές εβδομάδες να αναστείλουν μέχρι νεοτέρας τη συμμετοχή του ουγγρικού κόμματος στην πολιτική τους ομάδα.

«Θέλουμε να αλλάξουμε ριζοσπαστικά αυτή την Ευρώπη», με τον τρόπο που «οδεύουμε να επιδείξουμε στην Ιταλία», εξήγησε ο Σαλβίνι το Σαββατοκύριακο. Σκοπός του, να σχηματιστεί μια «διεθνής των εθνικιστών».

Στο απερχόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχουν τρεις χωριστές ευρωσκεπτικιστικές πολιτικές ομάδες. Οι τάξεις τους αναμένεται να πυκνώσουν κι άλλο.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1115173325523828736

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1115019890329575424

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ