Περιβάλλον

Έριξε «βόμβα» ο Τσελέντης: «Μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός από 5,3 ρίχτερ» - Συνιστά προσοχή στους πολίτες

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, επιμένει: Δεν είναι βέβαιο ότι ο σεισμός των 5,3 ρίχτερ που έγινε το Σάββατο, είναι ο κύριος σεισμός.

«Η μετασεισμική ακολουθία αυτή είναι απαράδεκτη. Είναι ατελής, είναι ελλιπής. Ένας σεισμός του 5,3 δε μπορεί να δίνει αυτά που μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει, μόνο δύο μετασεισμούς. Έναν 3,6 και έναν 3,2 δηλαδή τίποτα! Άρα λοιπόν ή θα έχουμε κάποιον ισχυρό μετασεισμό της τάξης του 4,7 ή 4,8 ρίχτερ τις επόμενες ημέρες ή υπάρχει κάποια πιθανότητα να έχουμε κάποιο μεγαλύτερο γεγονός» είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο από 5,3 ρίχτερ. Εγώ δε μπορώ να αποκλείσω αυτή την πιθανότητα γιατί ως επιστήμων λέω την πραγματικότητα. Το 5,3 με τη μετασεισμική του ακολουθία, εμένα δε με ικανοποιεί» συμπλήρωσε.

«Δεν ισχύουν τα δύο 24ωρα»

«Ακούω που λένε: Περιμένουμε δύο 24ωρα. Δεν ισχύει. Αυτές είναι δικαιολογίες των επιστημόνων για τους δημοσιογράφους για να γλιτώσουν τις ερωτήσεις. Οπότε μετά ξεχνιέται το θέμα… Μπορεί ο προσεισμός να είναι αρκετές εβδομάδες πριν ή ακόμα και ενάμιση ή δύο μήνες πριν. Εγώ θα συνιστούσα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες προφύλαξης».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=7CRcza7n9XI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...