Αρχείο

Ξεκινά η μεγαλύτερη συμμαχική «πρόβα» πολέμου κατά της Τουρκίας: F-35 θα σαρώσουν το FIR Αθηνών!

Η μεγάλη διεθνής αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2019 αρχίζει να μεταλλάσσεται και να επεκτείνεται πλέον και στο έδαφος των νησιών του Αιγαίου , σύμφωνα με τα σενάρια της άσκησης, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν από το ΓΕΑ, προκαλώντας πανικό στους Τούρκους που βλέπουν γενικώς να σφίγγει ο κλοιός των  ΗΠΑ γύρω από την χώρα λόγω της στάσης του Ερντογάν.

Έλληνες κομάντος της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Αμερικανοί SEALS και Ισραηλινοί κομάντος της δύναμης sayeret mat kal θα εκτελέσουν ασκήσεις κατάδειξης στόχων και διάσωσης πληρωμάτων, πιθανότατα  σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου κατά την διάρκεια της άσκησης, προκαλώντας οργή και πανικό στο τουρκικό γενικό επιτελείο που έχει εγκλωβιστεί στις επιλογές του σουλτάνου Ερντογάν ο οποίος είναι πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση με Ισραήλ και ΗΠΑ.

Σήμερα μάλιστα ο τουρκικός τύπος πρόβαλε το επιχείρημα της αγοράς , εφόσον ναυαγήσει το ζήτημα των F-35 , ρωσικών αεροσκαφών 5ης γενιάς  Su-57, θέλοντας να πικάρει τους Αμερικανούς που ετοιμάζουν κυρώσεις κατά της χώρας λόγω της παραλαβής των S-400.      

Ισραηλινοί,  Αμερικανοί και Έλληνες επίσημα από το ΓΕΑ στην  άσκηση ΙΝΙΟΧΟΣ-2019 θα εκτελέσουν:  

Προκειμένου να επιτευχθεί ο Αντικειμενικός Σκοπός της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) του Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό και επιβεβαιώνει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την Πολεμική Αεροπορία, όπως:

  • Φάση 1: Προετοιμασία Άσκησης, 4-15 Μαρτίου 2019
  • Φάση 2: Εκδίπλωση Δυνάμεων: 26-28 Μαρτίου 2019
  • Φάση 3: Φάση Εκτέλεσης: 1-12 Απριλίου 2019
  • Φάση 4: Φάση Αναδίπλωσης: 12 Απριλίου 2019
  1. Επιθετικές Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης – Offencive Counter Air Operations (OCA).
  2. Αμυντικές Επιχειρήσεις – Air Defence Operations (ADO).
  3. Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης Επιφανείας με τη συνδρομή της Αεροπορικής Δύναμης σε Χερσαίες και Θαλάσσιες Επιχειρήσεις – Counter Surface Force Operations (CSFO) including Air Power Contribution to Land Ops (APCLO) and Air Power Contribution to Maritime Ops (APCMO).
  4. Αποστολές Αναγνώρισης (RECCE).
  5. Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search And Rescue).
  6. Αποστολές εναντίον Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων (Time Sensitive Target).
  7. Επιχειρήσεις Άμεσης Καταστολής Στόχων – Υποστήριξης (Dynamic Targeting)
  8. Επιχειρήσεις Επιθετικής Σάρωσης (High Value Airborne Asset).
  9. Επιχειρήσεις Υποστήριξης (Slow Mover)

Από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, διεξάγεται η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2019».

Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στον Ηνίοχο 2019 πρόκειται να συμμετάσχουν τα κάτωθι αεροσκάφη από διάφορες χώρες:

  • F-16 BLOCK 30/50/52+/M
  • F-35
  • F-4
  • M-2000
  • EMB-145H AEW&C
  • TORNADO
  • AAR Tankers

Δεδομένου του υψηλού επιπέδου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της ικανότητάς μας να διεξάγουμε ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες περιοχές ασκήσεων στην Ευρώπη, αποτελεί συνεχή επιδίωξη η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» να καταστεί και να διατηρηθεί ως η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο και να παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Τα σενάρια που εμπλέκονται οι κομάντος αφορούν Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, ενώ μιλάμε για δράση κομάντος με αποστολή κατάδειξης στόχων JTAC, και συλλογής πληροφοριών .

 

Οι Ισραηλινοί κομάντος μετά την πολυπληθή παρουσία τους  στο όρο Τρόοδος στην Κύπρο , επιθυμούν πιθανότατα να υλοποιήσουν πολύσυνθετες ασκήσεις και με Έλληνες στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου.

Οι Αμερικανοί από την δικοί τους πλευρά ασκούνται με επίλεκτες ελληνικές δυνάμεις καταδρομών εδώ και δύο χρόνια, παρουσιάζουν  μια αξιοσημείωτη σπουδή προετοιμασίας των Ελλήνων για συνεκπαίδευση  σε  πολλά είδη  «επιχειρήσεων» και κυρίως σε αποστολές διείσδυσης και κρούσης σε ξένο έδαφος.   

Αυτό όμως που εξέρχεται όμως ως συμπέρασμα από τον κατάλογο των αποστολών της μεγάλης διεθνής όπως εξελίσσεται άσκησης ΙΝΙΟΧΟΣ -2019, είναι  η σαφή προσπάθεια προετοιμασίας Ελλάδος-Ισραηλινών και αμερικανικών δυνάμεων …για πιθανές…στρατιωτικές επιχειρήσεις  λόγω  East Med , με πιθανό «εχθρό» που θα θελήσει να αμφισβητήσει τα ενεργειακά σχέδια ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδος –Κύπρου στην Α.Μεσόγειο , και ακούει στο όνομα Τουρκία του Ερντογάν.

Το επόμενο  διάστημα θα γίνουμε μάρτυρες  πιθανών πρωτόγνωρων γεγονότων στην περιοχή μας, ενώ τα νησιά μας στο Αιγαίο θα αποτελέσουν  πιθανόν πλέον, την προχωρημένη χερσαία , ναυτική και αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ για την Μέση Ανατολή, μιας και η Τουρκία …ξόφλησε, για πολύ μεγάλο διάστημα από στενός σύμμαχος των ΗΠΑ.

https://youtu.be/kafBjUGNohI?t=4

 

https://youtu.be/iz5o6xFOWLY?t=7

https://youtu.be/AbXrVm6hOQg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...