Πολιτική

O Σόιμπλε ομολόγησε πως τα Μνημόνια κατάργησαν τη δημοκρατία και εξαθλίωσαν τους Ελληνες

Το Μνημόνιο κατάργησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, ομολογεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας παραδέχθηκε επίσης ότι το σχέδιο του Βερολίνου για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού δόθηκε προς υλοποίηση στην κυβέρνηση Παπανδρέου, παρότι ο ίδιος ήθελε Grexit για 10 χρόνια, κάτι που ανέλυσε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χωρίς όμως τελικά η εισήγησή του να γίνει δεκτή από την Ανγκελα Μέρκελ, και έφτασε λίγο πριν από την παραίτηση. 

Ο διώκτης της Ελλάδας συνεχίζει να αποκαλύπτει πτυχές του παρασκηνίου της περιόδου κατά την οποία υποθηκεύτηκε το μέλλον της Ελλάδας και του λαού της.

Το παρασκήνιο

Αυτή τη φορά μίλησε στους «Financial Times», όπου ανέφερε αρχικά ότι «η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να είχε μπει στο κλαμπ της ευρωζώνης», για να συνεχίσει δηλώνοντας ότι «όταν έσκασε η κρίση χρέους της Ελλάδας, έπρεπε να κάνει ένα time out 10 ετών από την ευρωζώνη».

Ο Γερμανός πολιτικός πρόσθεσε ότι ο πρώτος στον οποίον ανέλυσε την ιδέα του ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Του είπα, πρέπει να μπορείτε να υποτιμήσετε το νόμισμά σας, δεν είστε ανταγωνιστικοί. Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν για να διορθωθεί η ελληνική οικονομία θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν σε μια δημοκρατία. Γι' αυτό χρειάζεται να φύγετε από το ευρώ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αλλά όλοι είπαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί αυτό» είπε ο Σόιμπλε. Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών επανήλθε στην ίδια θέση και το 2015. Τότε αποκάλυψε ότι, επειδή δεν έγινε αποδεκτό το σχέδιό του για προσωρινό Grexit, έφτασε στα όρια της παραίτησης.

«Το πρωί που ελήφθη η απόφαση η Μέρκελ μού είπε: “Θα συνεχίσεις;” Αλλά αυτή ήταν μία από τις περιπτώσεις που ήμασταν πολύ κοντά στην παραίτησή μου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...