Κόσμος

Oργή στις ΗΠΑ για Ερντογάν: «Απειλεί Eλλάδα & Ισραήλ» - Θα ζοριστούν οι Τούρκοι - Στήνεται Αμερικανοϊσραηλινό εναέριο «τείχος» στο Αιγαίο

Η κόντρα για τον έλεγχο της πιο σημαντικής πλέον περιοχής του πλανήτη, (Α.Μεσόγειος) περνά ουσιαστικά μέσα από την Τουρκία και την λίαν αμφιλεγόμενη στάση της σε σχέση με το ΝΑΤΟ, η οποία πιθανόν να μετατραπεί  ακόμα και σε πιθανή διένεξη που θα εμπλέκει και την Ελλάδα, κάτι που  έχει κινητοποιήσει το αμερικανικό Κογκρέσο και το Πεντάγωνο ενόψει της παραλαβής των πυραύλων S-400 .

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ  οφείλει να διακόψει κάθε κονδύλιο από τον προϋπολογισμό, το οποίο αφορά την μεταφορά των  αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία απαιτούν  Γερουσιαστές από το Κογκρέσο,  συμπεριλαμβανομένων των  Ελληνοαμερικανών  Γκας Μπιλιράκης και Τζον Σαρμπάνης.

Οι ίδιοι έστειλαν επιστολή  στο προεδρείο της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων,  ζητώντας ξεκάθαρα  να διακοπεί κάθε χρηματοδότηση που αφορά μεταβίβαση στην τουρκική ΠΑ των F-35 στην Τουρκία έως ότου ο ΥΠΕΞ  Μάικ Πομπέο παρουσιάσει  αποδείξεις  για την ακύρωση συμφωνίας παραλαβής του ρωσικού συστήματος S-400.

Η  επιστολή αναφέρει: «η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί τα συμφέροντα και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, των δυνάμεων του Κουρδικού YPG, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου. Η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο για ένα μέλος του ΝΑΤΟ και έναν σύμμαχο των ΗΠΑ, απειλώντας τα συμφέροντά μας στην περιοχή και το κράτος δικαίου στο εσωτερικό της" .

Την ίδια στιγμή " σύννεφα ανησυχίας" μαζεύτηκαν στην Άγκυρα από την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2019.

 

Μερικοί από τους καλύτερους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Αδραβίδας όπου τη Δευτέρα 1η Απριλίου ξεκινά η πολυεθνική αεροπορική άσκηση.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας. Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικού αεροσκάφους μετασταθμεύει σε ελληνικό έδαφος, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση της άσκησης Ηνίοχος στις 12 Απριλίου. Εκτός από τα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, η Ιταλία έχει στείλει στη βάση της Ανδραβίδας ακόμη έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado.

F-35 της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας inioxos_f35_in3 Ιταλικό F-35 τροχοδρομεί στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

Στην άσκηση συμμετέχουν 13 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 από το Ισραήλ κι ακόμη έξι F-16 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Στον «Ηνίοχο» θα λάβουν μέρος και πέντε μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Mirage των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η άσκηση «Ηνίοχος» θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

inioxos_f35_in5 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας Ιταλικό Tornado

Η άσκηση αυτή ¨κλείνει" όλο το εύρος του FIR πάνω από το Αιγαίο κλείνοντας τους Τούρκους στα αεροδρόμια τους.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, η Τουρκία κατανοεί άριστα ότι αυτό το διάστημα στην χώρα μας διενεργείται μια  μεγάλη διεθνή άσκηση με πολλά μαχητικά αεροσκάφη από ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία τα οποία θα συνεργαστούν με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ που είναι οι Έλληνες.

Ο  χάρτης  που δεσμεύει περιοχές αφορά  όλη την ελληνική επικράτεια και περισσότερο, ενώ μεγάλο μέρος των αεροπορικών ασκήσεων θα διεξαχθεί στην Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Το πρόβλημα αφορά το γεγονός ότι οι Τούρκοι  θεωρούν ότι τα νησιά μας  δεν μπορούν να περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό ασκήσεων διότι βρίσκονται σε καθεστώς αποστρατικοποίησης με την συνθήκη της Λωζάννης .

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε όλα αυτά είχαμε το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου και  στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης,  τις μονάδες της (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), να διεξάγουν ασκήσεις αναχαίτισης εχθρικής εισβολής , σε νησιά ,βραχονησίδες και μικρονήσια στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Οι Δυνάμεις της ΑΣΔΕΝ  αφού ενήργησαν άμεση αντίδραση με τα τμήματα χρονικής επέμβασης (ΤΑΕ), εξήλθαν στις  θέσεις διασποράς , σε ακτές απόβασης &  κολπίσκους με ταχύπλοα εκτελώντας  βολές με τα οπλικά τους συστήματα .

Η «ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΙΔΗΣ» κατέπλευσε ήδη στο Καστελόριζο.

Χθες ο Α/ΓΓΕΘΑ μετέβει με αεροσκάφος F-16 στην Λήμνο αιφνιδιαστικά στα πλαίσια επίσκεψης επιθεώρησης του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι προκλήσεις της τουρκικής ΠΑ συνεχίζονται αμείωτες στο Αιγαίο καθημερινά.

Όλα τα γεγονότα και οι πληροφορίες αυτήν την περίοδο μαζί με την διαμορφωθείσα κατάσταση εντός και εκτός Τουρκίας, συντείνουν στο συμπέρασμα ότι η Άγκυρα μέχρι το καλοκαίρι θα αντιμετωπίσει πλήθος ζωτικών προβλημάτων , σε οικονομία, εσωτερικό, κοινωνία, και ένοπλες δυνάμεις στην Συρία.

Το σενάριο που αναφέρει ο τουρκικός τύπος αφορά τρόπο αντίδρασης του ΝΑΤΟ στις αποφάσεις του Ερντογάν να παραλάβει S-400 και ουσιαστικά να ταχθεί με το πλευρό Ρωσίας και Κίνας, και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Σε ένα τέτοιο πιθανότατο ενδεχόμενο η Ελλάδα θα καταστεί μια τεράστια βάση των αμερικανικών δυνάμεων στην  προσπάθεια τους να ελέγξουν την Α.Μεσόγειο, τον αγωγό  East Med και να διαφυλάξουν το Ισραήλ από Τουρκία-Ρωσία.

Η Ρωσία αθόρυβα την ίδια στιγμή  μετακινεί εδώ και 5 μέρες πολεμικά πλοία και υποβρύχια στην Α.Μεσόγειο,  όπως το ρωσικό υποβρύχιο  «Νόβγκοροντ» που είναι στο Αιγαίο μαζί με τις καλύτερες φρεγάτες της Ρωσίας κλάσης «Ναύαρχος Γκορσκώφ», εφοδιασμένες όλες   με πυραύλους Cruise kalibr.

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε ως ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με άρθρο μας ,με το οποίο επισημάναμε ότι   οι ΗΠΑ περικυκλώνουν την Τουρκία από όλες τις πλευρές των συνόρων της και ειδικά από την πλευρά του Αιγαίου με βάσεις όπως αυτή στην Αλεξανδρούπολη, προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα που βλέπει ότι πρέπει είτε να υποκύψει, είτε να προκαλέσει κάτι άλλο, αλλιώς το τέλος της είναι προδιαγεγραμμένο. 

 Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. Cahit ilek με μεγάλη επιτελική δράση σε καίρια πόστα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και με πολύχρονη παρουσία στο ΝΑΤΟ, προειδοποιεί εμμέσως για την στρατηγική περικύκλωση της Τουρκίας από την ύπαρξη κουρδικού κράτους και τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Έχει τελειώσει το Κολέγιο Άμυνας του ΝΑΤΟ, την Ακαδημία των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων και την Ναυτική Ακαδημία στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλάμε  για την άποψη ενός ανωτάτου στρατιωτικού που συμμετέχει σε ειδικό τουρκικό ινστιτούτο αμυντικών αναλύσεων υπό την αιγίδα του τουρκικού κράτους και γνωρίζει άριστα πράγματα και καταστάσεις στο Αιγαίο.

Ο ίδιος «βαρούσε» τύμπανα στο παλάτι του σουλτάνου Ερντογάν, μιλώντας για ένα διεθνές περιβάλλον που ετοιμάζεται να αλλάξει πλήρως το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας. Δηλώνει ότι «οι ΗΠΑ γνωρίζουν την οικονομική κρίση και την ανάγκη δανείων από το εξωτερικό που έχει η τουρκική οικονομία….

Πράγματα που βλέπουμε σήμερα  ξεκάθαρα ήδη  πλέον.

https://youtu.be/aEeKkqLQQVc?t=4

 

https://youtu.be/UOb9TkSRHnw?t=1

https://youtu.be/dwQb8eKtZK4?t=8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...