Πολιτική

Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Λοΐζου - Πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα (βίντεο)

Η υπόθεση για τη Μυρσίνη Λοΐζου προκάλεσε αρχικά αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου και κύκλο τηλεφωνικών επαφών πριν οδηγηθεί η υπόθεση στην επιστολή παραίτησής της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV από τις Βρυξέλλες, τα κυβερνητικά αλλά και τα κομματικά στελέχη εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένα, για το γεγονός ότι αυτή η ιστορία θα αποτελούσε «όπλο» στα χέρια της Νεας Δημοκρατίας στην προεκλογική μάχη που δίνει ενόψει των ευρωεκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα και συγκεκριμένα μεταξύ Πάνου Σκουρλέτη του ο κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου -ο οποίος μίλησε το πρωι και «πέταξε το μπαλάκι» στην κ. Λοΐζου-, και του υπουργού Επικρατείας, κ. Βερναρδάκη , ο οποίος σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, είχε την ιδέα να είναι η κ. Λοΐζου υποψήφια. Με δεδομένο βέβαια ότι ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής, δεν μπορούσε να υπάρξει απευθείας επικοινωνία, αλλά στα διαλείμματα εκτυλίχθηκε ένα «θρίλερ» και πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα.

Μετά από αρκετή συζήτηση, η Μυρσίνη Λοΐζου πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, είχε μια συζήτηση με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, μπήκαν όλες οι πτυχές της υπόθεσης στο μικροσκόπιο και ο πολιτικός χειρισμός που προκρίθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα, ήταν να συγγράψει η κ. Λοΐζου την επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την υπόθεση και δίνει την δική της εκδοχή για το πώς έχουν τα πράγματα. Επί της ουσίας όμως, είναι μια επιστολή που σημαίνει το τέλος αυτής της υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή, όταν ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση της κ. Λοΐζου και απάντησε ότι θέλει να ενημερωθεί πρώτα και αναχώρησε για την Αθήνα. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι ουσιαστικά έχουμε το τέλος και ότι η κ. Λοΐζου ήταν το πρώτο θύμα σε αυτόν τον προεκλογικό πόλεμο και κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η παραίτηση έγινε δεκτή με ανακούφιση, καθώς δεν θέλουν να πληγεί εν τη γενέσει της αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...