Αθλητισμός

Χριστίνα Λιναρδάτου: Κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο πυγμαχίας WBO (βίντεο)


Έγραψε ιστορία η ελληνίδα πυγμάχος Χριστίνα Λιναρδάτου μετά από 78 χρόνια. Η αθλήτρια του Perseas Boxing Club κατέκτησε τον τίτλο της WBO στα 63,5 κιλά (Super Lightweight) και ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Επανέλαβε τον άθλο του Αντώνη Χριστοφορίδη, ο οποίος το 1941 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στις ΗΠΑ, όντας ο πρώτος Έλληνας πυγμάχος που κατέκτησε έναν τόσο σπουδαίο τίτλο.

Αντίπαλος της, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, η αήττητη πρωταθλήτρια Καναδά, Kandi Wyatt, υπ’ αριθμόν 9 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία αν και βρισκόταν μπροστά μέχρι και τον 5ο γύρο, κατέληξε στο καναβάτσο μετά από ένα τρομέρο δεξί χτύπημα της Λιναρδάτου, κατά την διάρκεια του 6ου γύρου.

Αυτό ήταν η αρχή του τέλους για την Kandi Wyatt. Η Καναδή πυγμάχος βρέθηκε άλλες δύο φορές αιμόφυρτη στο καναβάτσο, αναγκάζοντας τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα, ανακηρύσσοντας νικήτρια την ελληνίδα πρωταθλήτρια με Tεχνικό νοκ άουτ , ξεσηκώνοντας τον κόσμο που κατέκλισε το Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ.

Μετά την επιτυχία της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκτοξεύτηκε στα rankings της παγκόσμιας κατάταξης. Πλέον, βρίσκεται στην 1η θέση στα rankings της WBO και στην 4η παγκοσμίως!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε αγώνας επαγγελματικής πυγμαχίας για την διεκδίκηση παγκόσμιου τίτλου μιας ομοσπονδίας ανάλογου κύρους , όπως η WBO, υπό την αιγίδα του Perseas Empire Promotions!

Με αυτή την κίνηση ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη της επαγγελματικής πυγμαχίας στην Ελλάδα, την γενέτειρα του αθλήματος.

Η Χριστίνα Λιναρδάτου εδώ και εννιά χρόνια είναι αθλήτρια του Perseas Boxing Club με προπονητή τον Μανώλη Λαβδάκη. Εκτός από τον παγκόσμιο τίτλο της WBO, κατέχει επίσης και τους διεθνείς τίτλους της WBC και της UBF.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...