Εκκλησία

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τους Αρχιεπισκόπους Αλβανίας και Κύπρου στην Αυστρία

Συνάντηση με τους Αρχιεπισκόπους Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο και Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο είχε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Οι τρεις Προκαθήμενοι συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ στο γεύμα που διοργάνωσε προς τιμήν τους ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο, καθώς και με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή.
Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τους δύο άντρες για την αναγόρευσή τους σε Επίτιμο Συγκλητικό τον πρώτο και σε Τακτικό Εταίρο της τάξης Theologia Universalis τον δεύτερο, από την Ευρωπαική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών.

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου έρχεται λίγο καιρό μετά την δημοσίευση, της παρέμβασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, για το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, στην οποία παρέμβαση όμως, η θέση της εκκλησίας της Κύπρου δεν ήταν ξεκάθαρη αλλά κυρίως έστελνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος αν κι εφόσον της το ζητούσαν.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με το ανακοινωθέν εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου: Σήμερον (σ.σ. χθες), Σάββατον, 2αν αρξαμένου μηνός Μαρτίου, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος δι᾽ ολιγοημέρους διακοπάς εν Αυστρία, συνηντήθη εν τη πόλει Salzburg μετά των Αυτών Μακαριοτήτων των Αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου Β´ και Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου, μετά των οποίων είχεν εκτενή συνομιλίαν επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Την μεσημβρίαν σύντρεις οι Προκαθήμενοι μετά των συνοδών Αυτών παρεκάθησαν εις γεύμα παρατεθέν προς τιμήν των υπό του οικείου ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου.

Κατά την ως άνω συνάντησιν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε παρ᾽ Εαυτώ, πλην του αγίου Αυστρίας, τον Θεοφ. Επίσκοπον Χριστουπόλεως κ. Μακάριον και τον Καθηγητήν και Άρχοντα Διδάσκαλον του Γένους Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνον Δεληκωσταντήν. Ο Παναγιώτατος είχε την ευκαιρίαν να συγχαρή θερμώς τον Μακαριώτατον Αλβανίας και τον Καθηγητήν Δεληκωσταντήν διά την κατά την ημέραν ταύτην αναγόρευσίν των, εν ειδική τελετή εν Salzburg, εις Επίτιμον Συγκλητικόν (Senator honoris causa), του πρώτου, και εις Τακτικόν Εταίρον (Socius Ordinarius) της τάξεως Theologia Universalis, του δευτέρου, υπό της Ευρωπαικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...