Κόσμος

Σάλος! Ιταλικό δικαστήριο απάλλαξε βιαστή με τον ισχυρισμό πως το θύμα ήταν...άσχημη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε την προκαταρκτική διερεύνηση απόφασης δικαστηρίου προσφυγών από όλες τις γυναίκες δικαστές που ανέτρεψαε μια ετυμηγορία βιασμού υποστηρίζοντας εν μέρει ότι η γυναίκα-θύμα ήταν πολύ άσχημη για να είναι αξιόπιστο θύμα βιασμού!!

Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή στην Ιταλία, προκαλώντας μεγάλες κινητοποιησείς έξω από το δικαστήριο της Ανκόνα, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν «ντροπή» με πλακάτ με την λέξη «αγανάκτηση».

https://www.youtube.com/watch?v=tBERhkH1yPE

Η απόφαση εκδόθηκε το 2017 αλλά οι λόγοι πίσω από αυτήν δόθηκαν δημοσίως όταν το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας την ακύρωσε στις 5 Μαρτίου και διέταξε την επανάληψη της δίκης.

Το εφετείο ανέφερε σε έναν από τους υπόπτους ότι ανέφερε τη γυναίκα ως «βίκινγκ» στο κινητό του, προσθέτοντας ότι η «φωτογραφία που υπάρχει στο αρχείο της φαίνεται να το επιβεβαιώνει».

Η γυναίκα, που από τότε επέστρεψε στο Περού, χρειάστηκε 14 ράμματα στον κόλπο της μετά την επίθεση.

"Δεν θυμάμαι πως όλα ξεκίνησαν, αλλά θυμάμαι ότι φώναξα αρκετά, αρκετά", δήλωσε η γυναίκα στην αστυνομία.

Το 2016, ένας από τους κατηγορούμενους βιαστές καταδικάστηκε αρχικά σε πέντε χρόνια φυλάκισης για βιασμό, ενώ ο άλλος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια . Ενώ η απόφαση ανατράπηκε το 2017, οι λόγοι για την απαλλαγή έγιναν γνωστοί μόλις την περασμένη εβδομάδα, αφού το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την προσφυγή και διέταξε την επανάληψη της δίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...