Κυβέρνηση

"Πανόπτης οφθαλμός" το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ - Έτσι ελέγχουν τα social media των πολιτών - Στοιχεία-σοκ εκθέτουν το Μαξίμου

Σάλο έχει προκαλέσει η κυνική παραδοχή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, για την παρακολούθηση των πολιτών μέσω των social media, προμηνύοντας πιθανώς ένα νέο σκάνδαλο υποκλοπών στη χώρα.

Οργουελικές καταστάσεις ζούμε υπό το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν επιτρέπει στους πολίτες να εκφράζονται, συλλαμβάνει "προληπτικα" όσους είναι κατά της κυβέρνησης και των προδοτικών αποφάσεών της, και πλέον μας λένε ξεκάθαρα ότι μας φακελώνουν.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ προς εταιρείες, για αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων Ελλήνων πολιτών. Η κατακόρυφη αύξηση των αιτημάτων, επιβεβαιώνει πως τα προσωπικά δεδομένα και η ελευθερία του λόγο, είναι όροι που δεν περιέχονται στην πολιτική του Μαξίμου.

«Σας παρακολουθούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε χθες με ειλικρίνεια η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Πράγματι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που το meaculpa παρουσιάζει ενδεικτικά για το facebook και τη google, η ελληνική κυβέρνηση έχει κατά τη θητεία της τετραπλασιάσει και επταπλασιάσει αντίστοιχα τα αιτήματα προς αυτές τις εταιρίες για αποκάλυψη στοιχείων ηλεκτρονικών προφίλ Ελλήνων πολιτών.

Δείτε τα στοιχεία:

[gallery ids="6669307,6669298,6669301,6669304"]

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι, στο facebook, μέσα στο 2018 (και μόνο μέχρι τον Ιούνιο) έφτασαν από ελληνικής πλευράς 445 αιτήματα αποκάλυψης στοιχείων χρηστών. Αν συγκρίνουμε τον αριθμό αυτό με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014 και της "χούντας των Σαμαροβενιζέλων" παρατηρούμε ότι έχει τετραπλασιαστεί.

Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, η αύξηση είναι κάθετη και σταθερή. 236 είναι τα αιτήματα για όλο το 2014, 448 για το '15, 601 για το '16, 771 για το '17. Παρεμφερής η κατάσταση όσον αφορά τη Google. Από τα 78, συνολικά, αιτήματα του 2014 φτάσαμε 374 του 2017 και τα 256 μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Τα στοιχεία αυτά, αν συνδυαστούν και με την αύξηση των εργαζομένων στην ΕΥΠ, αλλά και με την εντατική, παράνομη και χυδαία διαδικτυακή παρουσία και εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνουν μία σαφή εικόνα για το πώς η κυβέρνηση των νεοκομμουνιστών εφαρμόζει απολυταρχικές πρακτικές τύπου Πούτιν, Ερντογάν, Κίνας και 1984: Μας παρακολουθούν, μας ελέγχουν, μας φακελώνουν και πλέον μας μαζεύουν και προληπτικά.

Υπενθυμίζουμε πως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, από το 2017 έχει ενημερώσει για τον "έλεγχο του διαδικτύου" από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είχαμε αναφέρει:

"Σε μείζον θέμα φέρεται να έχει αναδειχθεί η ύπαρξη ομάδων παρακολούθησης του διαδικτύου από ειδική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε καθημερινή βάση , ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της ατζέντας του κόμματος σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα.

Ο υπουργός Χριστόφορος Βερναδάκης δήλωσε περί «μηνιαίων εκθέσεων με τις οποίες παρακολουθούνται τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα κοινωνικά δίκτυα.

Το γεγονός αυτό όμως φέρεται ότι έχει ξεσηκώσει νέα πολιτική θύελλα διαμαρτυριών στην αντιπολίτευση, αλλά και σε όλο το πολιτικό φάσμα, για τις μεθόδους επηρεασμού των εκατομμυρίων ψηφοφόρων στην πατρίδα μας.

«Άτυποι σύμβουλοι σε θέματα κοινωνικών δικτύων εισέρχονται στο Μαξίμου και προσφέρουν γνώση και τεχνογνωσία. Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες, FACEBOOK , TWITTER κά , προσφέρουν τεράστια πρόσβαση σε πληροφορίες και κοινό , οι οποίες εφόσον συνδυαστούν ορθά , καταγράφουν απίστευτες πληροφορίες των χιλιάδων χρηστών τους για το τι τους απασχολεί, και τι αναζητούν σε κάθε ζήτημα. Όλα αυτά αποτελούν ένα διαδικτυακό πανίσχυρο «εργαλείο» πολύ ανώτερο από οποιαδήποτε δημοσκόπηση», τονίζει το άρθρο της εφημερίδας.

Την ίδια στιγμή αναφέρεται ότι, «ο υπουργός μέσω εταιρείας που αποτελεί στην ουσία ένα «κοινωνικό εργαστήριο κοινωνικών ερευνών», με ομάδα φοιτητών , φέρονται να πειραματίζονται σε διαφορετικές μεθόδους συλλογής πληροφοριών και ανάλυσης δεδομένων για την κυβέρνηση, ενώ δραστηριοποιούνται καθημερινά σε αυτόν τον χώρο επηρεάζοντας αποφασιστικά μια πολύ μεγάλη μερίδα των χρηστών."

Σήμερα, δύο χρόνια μετά και με την επιβεβαίωση των ανωτέρω από την κ.Γεροβασίλη, το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε μια ακόμα ύποπτη κίνηση. Μετά την περίοδο Μαυρίκη όπου οργίαζαν οι υποκλοπές η Πολιτεία αυστηροποίησε τον νόμο για τις παράνομες υποκλοπές, οι οποίες διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος.

Όταν οι Συριζαίοι βρέθηκαν στην κυβέρνηση τροποποίησαν τον σχετικό νόμο εξαιρώντας τις υποκλοπές που σχετίζονται με υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Όταν, δηλαδή, παρουσιάσει κάποιος ένα ηχητικό ντοκουμέντο ή ένα βίντεο που αποκαλύπτει ύποπτες συναλλαγές κρατικών λειτουργών, βουλευτών, υπουργών, διοικητών ΔΕΚΟ, τότε το υλικό γίνεται αποδεκτό από τη Δικαιοσύνη και η συγκεκριμένη υποκλοπή δεν διώκεται.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι στην κυβέρνηση επείγονται να αλλάξουν και πάλι τον νόμο για να διώκεται κακουργηματικά κάθε υποκλοπή, ακόμα κι αυτή που αποκαλύπτει διαφθορά κρατικών και πολιτικών αξιωματούχων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί τους έπιασε πρεμούρα στο Μαξίμου για να αλλάξουν τον νόμο που οι ίδιοι κατασκεύασαν. Αυτοί που γνωρίζουν τι ακριβώς παίζεται, διαρρέουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μπλοκάρει τη διαρροή υποθέσεων διαφθοράς.

Κάποιοι που είχαν ύποπτες συναλλαγές με αξιωματούχους και τους έχουν γραμμένους έχουν αρχίσει να απειλούν, γιατί προφανώς δεν πήραν ανταλλάγματα γι’ αυτά που έδωσαν.

Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει αν αρχίσουν να κελαηδάνε οι κασέτες, όπως συνέβη και την περίοδο Μαυρίκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ