Κυβέρνηση

«Πάγωσε» ο Κατρούγκαλος στη Καλαμάτα: Δεκάδες πατριώτες τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή», υψώθηκαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας


Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας «έστειλε» το δικό της μήνυμα, παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» κατά τη διάρκειας της παρέλασης της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι την κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο Υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος …υποδέχθηκε με αμηχανία το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός από το πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση , ο οποίοι καταχειροκρότησαν τη δημοτική φιλαρμονική Καλαμάτας.

Να προσθέσουμε πως μικρή μερίδα πολιτών κοντά στα επίσημα, παρακολούθησε την παρέλαση με σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας ενώ κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Υπουργού αμέσως μετά την παρέλαση σημειώθηκε μικροαπρόοπτο με γυναίκα που διαμαρτυρήθηκε στον Υπουργό και απομακρύνθηκε άμεσα από άνδρες της ασφάλειας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στις δηλώσεις του έδωσε απαντήσεις τόσο για την επίμαχη δήλωση Τσιρώνη για το Καστελόριζο , όσο και για την «προκλητική» δήλωση Ερντογάν για την Αγία Σοφία.

Δείτε  βίντεο από το tharrosnews.gr

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=Z7kL9_Ayq24

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=wqF8rMcWN9E

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTharrosNews%2Fvideos%2F271225793754990%2F&show_text=0&width=267

Ελληνικές σημαίες κυματίζουν στα Πομακοχώρια

Οι Ελληνες Πομάκοι, γιόρτασαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, όπως κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Οι γυναίκες του χωριού φόρεσαν τις καλές παραδοσιακές φορεσιές τους ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες παρήλασαν με περηφάνια, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, είπαν ποιήματα και κατέθεσαν στεφάνια.

Πολλά παιδιά φορούσαν επίσης παραδοσιακές στολές ενώ πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χωριό, γιόρτασε την εθνική μας επέτειο και χειροκρότησε τους μαθητές.

Μοναδικές εικόνες χάρισαν μικρές και μεγάλες μαθήτριες, όταν χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία του χωριού καθώς και χασάπικο υπό τους ήχους του τραγουδιού «Να ‘τανε το ’21» του Σταύρου Κουγιουμτζή (στίχοι Σώτια Τσώτου), που ερμηνεύει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Στεφάνια κατέθεσαν και όλοι οι τοπικοί φορείς της περιοχής, όπως ο δήμαρχος Μύκης, Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τοπικοί σύμβουλοι κτλ, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και της εκπαίδευσης.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=-1&v=xQ5quYW6O9U

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...