Διατροφή

Ο σοβαρός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να πλένεις πάντα τα αβοκάντο

Ο σωστός τρόπος καθαρισμού

Νομίζεις πως μόνο φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο και οι τομάτες, πρέπει να πλένονται σχολαστικά πριν την κατανάλωση; Κι όμως, αν δεν πλένεις τα οπωροκηπευτικά με τη μη βρώσιμη φλούδα, ίσως θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο!

Η φλούδα οπωροκηπευτικών, όπως οι μπανάνες, τα λεμόνια και τα αβοκάντο, δεν είναι αρκετή για να κρατήσει τα βακτήρια από το να μπουν μέσα στο φρούτο. Δυστυχώς, σύμφωνα με το FDA τα παραπάνω δεν είναι καθόλου ασφαλή για κατανάλωση. Όταν ανέλυσαν 361 δείγματα, τα 64 από αυτά (18%) περιείχαν το βακτήριο listeria, το οποίο ευθύνεται για 1.600 ασθένειες και 260 θανάτους το χρόνο. Επίσης, 12 εξ αυτών (περίπου 1%) περιείχαν salmonella!

Σύμφωνα με το FDA πάλι τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να μολυνθούν για πολλούς λόγους, από ουσίες στο χώμα που μεγαλώνουν, από ουσίες στο νερό ή ακόμη από κακή υγιεινή των εκείνων που τα μαζεύουν και τα μεταφέρουν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο καλύτερος τρόπος να πλένεις τα λαχανικά σου είναι με μπέικιν σόδα, καθώς έτσι απομακρύνεται η μεγαλύτερη ποσότητα φυτοφαρμάκων. Η ερευνήτρια Lilli He μάλιστα μιλώντας στο CNN αποκάλυψε πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να καθαρίσουμε τα οπωροκηπευτικά μας είναι να τα βάλουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με 2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα. “Έτσι απομακρύνουμε πολλά από τα φυτοφάρμακα”, υποστηρίζει. “Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν και άλλα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο πλένοντάς τα”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...