Αθλητισμός

Ο Εζίλ κάλεσε επίσημα τον Ερντογάν στο γάμο του και η Μέρκελ είναι έξαλλη

Πολλά βλέμματα φαίνεται πως έχει τραβήξει η ιδιαίτερη φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Μεσούτ Εζίλ, με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να αφήνει υπονοούμενα για την πρόσκληση γάμου που έστειλε ο ποδοσφαιριστής στον πρόεδρο της Τουρκίας.

Είναι γνωστό ότι ο Εζίλ είναι Γερμανός τρίτης γενιάς, αφού οι παππούδες του κατάγονται από την Τουρκία. Έτσι έχει αναπτύξει μια αμφιλεγόμενη σχέση με τον Ερντογάν, η οποία έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην καριέρα του, αφού αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την Εθνική Γερμανίας για να ρίξει τους τόνους.

«Εάν νικάμε είμαι Γερμανός, εάν χάνουμε είμαι μετανάστης», δήλωσε στο παρελθόν απογοητευμένος με την αντιμετώπιση που δέχεται, επειδή πολλές φορές βρίσκεται στο στόχαστρο πολύ επιθετικών κριτικών.

Ο πιο πρόσφατος λόγος που δέχτηκε σφοδρή κριτική ήταν η επίσκεψή του στον Ερντογάν προκειμένου να του παραδώσει επίσημη πρόσκληση στον γάμο του με την Αμινέ Γκουλσέ (πρώην Miss Τουρκία) το προσεχές καλοκαίρι. Αρκετοί πολιτικοί της Γερμανίας έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση αυτή, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες.

«Είναι μία ιδιωτική απόφαση. Είναι όμως απογοήτευση για όλους εάν ένας παίκτης που φόρεσε για τόσο μεγάλο διάστημα τη φανέλα της εθνικής ομάδας και είδε πόση αντίδραση προκάλεσε στην κοινή γνώμη η πρώτη του συνάντηση με τον Ερντογάν, κάνει μία τέτοια επιλογή.», σχολίασε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

«Οι ποδοσφαιριστές είναι φιγούρες-σύμβολα της κοινωνίας μας, με τους οποίους ο κόσμος δένεται περισσότερο από τους πολιτικούς», προσέθεσε η καγκελάριος κουνώντας το δάκτυλο στον Εζίλ για την απόφασή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...