Κόσμος

Ξεκάθαρη θέση από τον Βίκτορ Όρμπαν: Ο πολυπολιτισμός δεν έχει θέση εδώ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν απάντησε στη δυτικοευρωπαϊκή κριτική, δηλώνοντας ότι ο πολυπολιτισμός δεν έχει θέση στη χώρα του.

Οι νέες δηλώσεις έγιναν σε συνέντευξη που ο Όρμπαν παραχώρησε στον Γάλλο πολιτικό Φιλίπ Ντε Βιγιέ, ως μέρος ενός νεοεκδοθέντος βιβλίου με τίτλο: Τράβηξα το νήμα των ψεμάτων και όλα ξετυλίχτηκαν».

«Αυτό που εξοργίζει τους αντιπάλους μας περισσότερο είναι το γεγονός ότι στο Σύνταγμά μας έχουμε γράψει ότι η Ουγγαρία έχει χριστιανικές ρίζες. Ότι δηλαδή, εδώ δεν υπάρχει χώρος για τον πολυπολιτισμό. Ότι ένα παιδί έχει δικαίωμα να έχει μητέρα και πατέρα. Και ότι το έθνος μας έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά του, τα οποία είναι επίσης σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», παρατηρεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν εκφράζει και την ανησυχία του για μία πιθανή διχοτόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και για μία ενδεχόμενη διάλυση, παρατηρώντας ότι η Ευρώπη διχάζεται ανάμεσα σ’ αυτούς που δέχονται να «εξισλαμισθούν» και σ’ αυτούς που επιθυμούν να αντισταθούν.

«Αν… μας αναγκάσουν να αποδεχθούμε το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ ή τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά συνέπεια να ευθυγραμμιστούμε με την δεκτική δυτική πολιτική, η διάσπαση θα είναι αναπόφευκτη», προειδοποίησε.

Η κόντρα με τον Τζωρτζ Σόρος

Η ουγγρική κυβέρνηση έχει δεχθεί επανειλημμένως κριτική από το κατεστημένο της Δυτικής Ευρώπης σχετικά με την αυστηρή συνοριακή της πολιτική, καθώς και για την εκστρατεία της κατά της επιρροής του Ουγγροαμερικανού αριστερού δισεκατομμυριούχου, Τζωρτζ Σόροςκαι του δικτύου ΜΚΟ που διαχειρίζεται.

Η εκστρατεία κατά του Σόρος οδήγησε το μεγιστάνα να μεταφέρει το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας που διευθύνει στο Βερολίνο, ενώ προτίθεται να μεταφέρει και μέρος του Κεντροευρωπαϊκού Πανεπιστημίου από τη Βουδαπέστη στη Βιέννη.

Τις τελευταίες μέρες, μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) στο Ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο ανήκει και το κόμμα του Όρμπαν, το Fidesz, ζήτησαν την αποπομπή του κόμματος από την ομάδα τους.

Αυτό προέκυψε μετά και την υπερψήφιση από πολλά μέλη της ενεργοποίησης του Άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας, που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε πιθανές κυρώσεις.

Οι Ευρωσκεπτικιστές θέλουν τον Βίκτορ Όρμπαν μαζί τους

Παρά την κριτική από κάποιους, υπάρχουν ομάδες που επιθυμούν σφόδρα να εντάξουν τον Όρμπαν στις τάξεις τους. Μια τέτοια είναι η ομάδα «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας», στην οποία συμμετέχουν τα κόμματα του Αυστριακού Αντικαγκελαρίου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, της Μαρίν Λεπέν και του Ματέο Σαλβίνι.

Ο τελευταίος έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες για να ενισχύσει τους δεσμούς με τον Όρμπαν, ενώ στενές σχέσεις έχουν αναπτυχθεί και με το συντηρητικό «Κόμμα για το Νόμο και τη Δικαιοσύνη» (PiS) της Πολωνίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...