Εκκλησία

Λάβρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς για ελληνοτουρκικά, Αγιά Σοφιά και κατάργηση βλασφημίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία είναι ένας διαχρονικός ιστορικός εχθρός της πατρίδας μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην τηλεόραση του ΣΚΑ'Ι'.

Μίλησε για εχθρότητα των Τούρκων προς τον λαό μας και χαρακτήρισε ατυχέστατες τις δηλώσεις Τσιρώνη.

Ο σκοπός του νεοΟθωμανού Ερντογάν είναι να αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάνης, τόνισε ο Ιεράρχης και συμπλήρωσε πως είναι ένας απαράδεκτος αναθεωρητισμός από πλευράς Τουρκίας που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο.

"Οι κυβερνώντες χάριν της νέας θρησκείας την οποία πρεσβεύουν, του δικαιωματισμού, επιτίθενται με την αλλαγή του ποινικού κώδικα ενάντια στην θρησκευτική ειρήνη. Καταργούν λοιπόν από το δεύτερο βιβλίο το 7ο κεφάλαιο, που αναφέρεται στην επιβολή της θρησκευτικής ειρήνης. Καταργούν τα άρθρα 198, 199 και 201 που αναφέρονται στην κακόβουλη βλασφημία, στην καθύβριση θρησκευμάτων και στην περιύβριση νεκρών" ανέφερε.

Για τις δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία τέλος σχολίασε πως το θέμα θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην διεθνή κοινότητα και πως η Αγία Σοφία δεν είναι ένα θέμα διμερές μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδος αλλά παγκόσμιο. “Δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει. Αυτό θα έχει τεράστιο κόστος. Θα καταδείξει μια αχρειότητα και μια εξαθλίωση πνευματική και ηθική” τόνισε.

https://www.youtube.com/watch?v=VQ_tyeioee4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ