Ρωσία

Κινητοποίηση των Ρωσικών ΕΔ: Η Μόσχα στέλνει εσπευσμένα βομβαρδιστικά Tu-22M3 στην Κριμαία - Μήνυμα Πούτιν σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Σεισμικές αλλαγές στα Βαλκάνια έρχονται από την μυστική συνάντηση Σέρβων και Ρώσων στην Μόσχα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις απροσδόκητα βίαιες χθεσινές διαδηλώσεις στο Βελιγράδι, οι οποίες έχουν στόχο τον πρόεδρο Βούτσις και την ρωσική πολυποίκιλη παρουσία στην χώρα.  

Σήμερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-22M3, ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά μετασταθμεύουν στην Κριμαία, κυρίως ως απάντηση στο σχέδιο ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Σερβία και δευτερεύοντος σε σχέση με το πυραυλικό σύστημα που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στη Ρουμανία, το οποίο είναι ήδη στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων Iskander-M (500+ χλμ βεληνεκές), για όσους γνωρίζουν.

Ένας κορεσμός κτυπημάτων για παράδειγμα από ρωσικούς πυραύλους αυτού του είδους σε περίπτωση πολέμου θα «έσβηνε» από τον χάρτη τους νατοϊκούς πυραύλους στην Βόρεια Ρουμανία, έτσι η χρήση βομβαρδιστικών θα ήταν περιττή και επικίνδυνη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA το οποίο επικαλείται Ρώσο βουλευτή, τα Tu-22M3 ήδη μετασταθμεύουν στην βάση Γκβαρντεϋσκόγιε στην Κριμαία.

Η Σερβία όμως «καίει» στην πραγματικότητα την Μόσχα, μιας και η βάση στο Νις και οι  αγορές όπλων από το Βελιγράδι το μόνο πραγματικό σύμμαχο  της Ρωσίας στα Βαλκάνια,  μετράνε διαφορετικά όπως και να το κάνουμε.

Ο Πούτιν έχει στα σχέδια του  να τοποθετήσει πυραύλους  Iskander-M  στην Σερβία και για αυτό δεν πρόκειται να παίξει με κανέναν.

Αυτό ακριβώς δήλωσε "διπλωματικά" αλλά ξεκάθαρα και ο εκπρόσωπος του Ο.Πεσκώφ για την Σερβία και τον Βούτσις .

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ηγεσία της Σερβίας θα κάνει τα πάντα για να ηρεμήσει την κατάσταση», ανέφερε άκρως διπλωματικά  ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ο. Πέσκοφ σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το  πρακτορείο  ειδήσεων ITAR TASS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θέλει να δει τη Σερβία σταθερή και αναπτυσσόμενη και αναμένει από την ηγεσία να αντιμετωπίσει την κατάσταση όσον αφορά τις διαδηλώσεις .

«Θέλουμε να δούμε τη Σερβία ως μια σταθερή χώρα με δυναμική ανάπτυξη», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι "η Ρωσία είναι έτοιμη να υλοποιήσει  όλους τους πιθανούς τρόπους για να συμβάλει.....σε αυτό, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, δεδομένου ότι οι δύο χώρες απολαμβάνουν μια μακρόχρονη συνεργασία".

Η Ρωσία, δείχνει αποφασισμένη να διατηρήσει το στάτους κβο στην Σερβία και πολλοί ειδικοί αναμένουν μάχη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ μέχρις εσχάτων.

Υπενθυμίζουμε πρώτον ότι ο Πούτιν δεν λέει πολλά, αλλά κάνει και δεύτερον σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας, αναφέραμε ότι έρχεται η απόλυτη σύγκρουση στα Βαλκάνια ανάμεσα σε Ρωσία-ΗΠΑ/ΝΑΤΟ για την τύχη της Σερβίας και της δημοκρατίας Σέρπσκα στην Βοσνία, οι οποίες όχι μόνο ανθίστανται στα σχέδια εισόδου στην συμμαχία, αλλά προετοιμάζουν και το έδαφος για την δημιουργία ρωσικών πυραυλικών βάσεων στο κέντρο της Ευρώπης, σύμφωνα με σχέδια που ανάγονται από το 2007.

Η  Ρωσία όλως τυχαίως προχθές  με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενέκρινε έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της κυρίαρχης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Επίσης αναφέρει ότι η Συμμαχία έχει μετατραπεί σε μέγα κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο και ότι οι εμπνευστές αυτού του εγκλήματος πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης!

Δεν κάνει πίσω ο Πούτιν και ελέγχει την κατάσταση στην Σερβία, ενώ με την μεταστάθμευση αεροσκαφών στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην δύση  και για την Κριμαία.

Δυτικοί πολιτικοί και εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ κατηγορούν συνεχώς την Ρωσία για διάδοση «βλαπτικής επιρροής» στα Βαλκάνια.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι επιθέσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να εκφοβίσουν τη Σερβία και να την οδηγήσουν «κάτω από την ομπρέλα» της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας, καθώς και να αποδυναμώσουν τη θέση της σχετικά με την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, προειδοποιούν Ρώσοι αναλυτές σε μια συνέντευξη για το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Večernje novosti.

Τους τελευταίους μήνες, Δυτικοί αξιωματούχοι και ανώτατοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, έχουν εξαπολύσει ένα κύμα κατηγοριών εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες αφορούν την υποτιθέμενη «επιβλαβή επιρροή» της στα Βαλκάνια.

Ειδικότερα, ο ανώτατος διοικητής της συμμαχίας στην Ευρώπη στην Ευρώπη, στρατηγός Curtis Scaparotti, στην πρόσφατη ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Γερουσίας των ΗΠΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποκάλεσε τη Μόσχα τον «κύριο ένοχο» της ασταθούς κατάστασης στα Βαλκάνια.

Αν νομίζει κανένας ότι μετά την Συρία ο Πούτιν και η Ρωσία θα αφήσουν στα χέρια της δύσης «αντουφέκιστη» την Σερβία τότε πραγματικά δεν γνωρίζουν καθόλου την λογική που διέπει την Μόσχα ειδικά μετά το 2013 σε σχέση με τον πλανήτη και τις σφαίρες επιρροής.

Η Ρωσία διεκδικεί σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την ζώνη των χωρών του πάλαι ποτέ συμφώνου της Βαρσοβίας και φυσικά μεγάλο μέρος των Βαλκανίων.

https://youtu.be/Ilmu1ymIE8o?t=1

https://youtu.be/7wArh3eb9v0?t=28

 

https://youtu.be/iqUeGsFRlTc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...