Κόσμος

Ινδονησία: Ακυρώνεται η παραγγελία των 49 Boeing 737 MAX μετά την τραγωδία

Μετά το τελευταίο δυστύχημα όπως φαίνεται καμία χώρα δεν θέλει να έχει στους αεροπορικούς της στόλους τα εν λόγω αεροσκάφη.

Φρένο στην παραγγελία δεκάδων επιβατικών αεροσκαφών μεσαίων αποστάσεων 737 MAX 8 της αμερικανικής Boeing βάζει η Ινδονησία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», η αεροπορική εταιρεία «Garuda» ανακοίνωσε την ακύρωση παραγγελίας 49 επιβατικών αεροσκαφών τέτοιου τύπου έπειτα από τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα σε Αιθιοπία και Ινδονησία μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.

Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη ακύρωση σύμβασης αυτού του είδους με την αμερικανική αεροπορική βιομηχανία, επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Στείλαμε επιστολή στην Boeing με την οποία ζητάμε να ακυρωθεί η παραγγελία», καθώς «οι επιβάτες της Garunda απώλεσαν την εμπιστοσύνη τους και δεν θέλουν πλέον να πετούν με MAX», υποστηρίζει ο Ιχσάν Ρόζαν, εκπρόσωπος του ινδονησιακού εθνικού αερομεταφορέα, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...