Κοινωνία

Θα εκπλαγείτε: 12 αντικείμενα καθημερινής χρήσης που χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο

Οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ένα αντικείμενο και δεν αμφισβητούν ποτέ αυτό που έχουν μάθει. Η αλήθεια όμως είναι πως συχνά αυτό που έχουν μάθει δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες ή χρήσεις του αντικειμένου.

Εμείς εντοπίσαμε 12 αντικείμενα καθημερινής χρήσης που οι περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο. Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία για να ανακαλύψετε τις πραγματικές τους χρήσεις και να κάνετε την καθημερινότητά σας πολύ πιο εύκολη.

Δεν αξιοποιείτε τον αποφλοιωτή σας στο έπακρο. Χρησιμοποιήστε τον για να κόψετε το κρεμμύδι μέσα σε λίγα μόνο λεπτά χωρίς να προλάβουν να δακρύσουν τα μάτια σας

Δεν χρησιμοποιείτε τα εξαρτήματα της ηλεκτρικής σας σκούπας. Τα εργαλεία αυτά είναι οι καλύτεροί σας φίλοι. Κάνουν το καθάρισμα πολύ πιο εύκολο και μαζεύουν την σκόνη από σημεία που δεν συνειδητοποιείτε πως σας ξεφεύγουν.

Χρησιμοποιείτε σφουγγάρια χωρίς να τα απολυμαίνετε. Τα σφουγγάρια δεν καθαρίζουν όσο νομίζετε αν δεν τα απολυμαίνετε μια στο τόσο. Βρέξτε τα με λίγο νερό και βάλτε τα σε ένα πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό.

Βάζετε την πρέσα σκόρδου στο πλυντήριο πιάτων. Το σκόρδο είναι κολλώδες και δεν φεύγει εύκολα από τη πρέσα αν δεν το τρίψετε με το σφουγγάρι. Είναι από τα εργαλεία που πάντα πρέπει να πλένετε στο χέρι και όχι στο πλυντήριο πιάτων.

Βάζετε την κατσαρή πλευρά από τα τσιμπιδάκια απ’ έξω. Αν βάζετε την πλευρά με τα «αυλάκια» από τα τσιμπιδάκια προς τα πάνω (όπως οι περισσότεροι) σας έχουμε κακά νέα: το κάνετε λάθος. Τα αυλάκια χρησιμεύουν στο να μένει το τσιμπιδάκι στη θέση του και αν τα βάζετε από την έξω πλευρά δεν είναι λειτουργικό.

Μεταφέρετε το μέλι που βρίσκεται δίπλα στο γιαούρτι με το κουτάλι. Τα κεσεδάκια που έχουν συνοδευτικά γιαουρτιού είναι χωρισμένα στα δύο για να μπορείτε να τα διπλώσετε έτσι ώστε το συνοδευτικό να πέσει απευθείας μέσα στο γιαούρτι.

Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού πλυντηρίου. Αν χρησιμοποιείτε λίγο δεν θα καθαρίσουν καλά τα ρούχα. Αν, όμως, χρησιμοποιείτε πολύ τα λευκά δεν θα γίνουν λευκότερα, απλώς θα δημιουργηθεί τόση πολλή σαπουνάδα που δεν θα μπορεί να την ξεβγάλει το πλυντήριο. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες.

Αποθηκεύετε το σίδερο με νερό. Αν δεν αδειάζετε πάντα το νερό από το σίδερο τότε υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να καταστραφούν τα εσωτερικά του εξαρτήματα και να αρχίσει να στάζει.

Αποθηκεύετε τις οδοντόβουρτσες σε σκοτεινούς χώρους. Αν βάζετε την οδοντόβουρτσά σας σε κάποιο ντουλάπι είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια. Διατηρήστε την σε ανοιχτό χώρο και να θυμάστε πάντα να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι.

Βάζετε μαλακτικό μαλλιών πρώτα στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας. Η μαλακτική κρέμα για τα μαλλιά προορίζεται πρώτα για τις άκρες των μαλλιών, εκεί που βρίσκονται οι πιο ξηρές και οι πιο «παλιές» τρίχες. Εκείνο είναι το σημείο που πρέπει να μπαίνει η μεγαλύτερη ποσότητα.

Χρησιμοποιείτε μεταλλικά σκεύη σε αντικολλητικά τηγάνια. Για να αποφύγετε να τα δημιουργήσετε γρατσουνιές στα αντικολλητικά τηγάνια σας πάντα πρέπει να χρησιμοποιείτε ξύλινα σκεύη.

Χρησιμοποιείτε υγρό πιάτων παντού. Παρόλο που το υγρό πιάτων είναι ένα πολύ ισχυρό προϊόν αφήνει «ραβδώσεις» σε αντικείμενα που δεν είναι πιάτα ή ποτήρια. Μην το χρησιμοποιείτε λοιπόν στα τζάμια του αυτοκινήτου και σε καθρέπτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...