Ένοπλες Συρράξεις

"Κόλαση" στην λωρίδα της Γάζας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους- Έτοιμος για εισβολή ο ισραηλινός Στρατός - Αποκλειστικές φωτογραφίες

Πλήρης επιβεβαίωση του pentapostagma.gr έχουμε αυτήν την στιγμή στην λωρίδα Γάζας μιας και μέχρι τώρα έχουμε δύο νεκρούς και 224 τραυματίες στις συγκρούσεις  που γίνονται στην περιοχή ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δημοσίευσε ένα βίντεο το Σάββατο προειδοποιώντας τις μητέρες της Γάζας να φυλάξουν τη ζωή των παιδιών τους.

Οι δύο νεκροί Παλαιστίνιοι ήταν νεαροί που πυροβολήθηκαν από δυνάμεις του IDF κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας το Σάββατο.

Οι δύο άνδρες είναι ο Mohammed Jehad Sa'ad, 20 ετών, και ο Adham Nedal Amara, 17 ετών.

Είκοσι είκοσι τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 26 παιδιών και οκτώ γυναικών. Μεταξύ των τραυματιών ήταν τέσσερις δημοσιογράφοι και τρία μέλη ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση .

https://youtu.be/vETk3Vy21u4

Ραγδαίες εξελίξεις  έχουμε στην περιοχή της Γάζας μετά την πρόσφατη εξαπόλυση παλαιστινιακών πυραύλων κατά ισραηλινών πόλεων και την επικείμενη αντίδραση των ισραηλινών με εισβολή και πόλεμο, ενώ σήμερα διεξάγεται μεγάλη διαμαρτυρία από χιλιάδες Παλαιστινίους ενώ υπάρχουν φόβοι ακόμα για τουρκικό δάκτυλο  για καθολική εξέγερση μετά το ζήτημα των υψωμάτων του Γκολάν.

Οι Ισραηλινοί έχουν αναπτύξει τρεις  ταξιαρχίες στο τμήμα της Γάζας μαζί με ένα τάγμα πυροβολικού ενώ κλήθηκαν Έφεδροι και άλλες επίλεκτες  μονάδες.

 Η υποστηριζόμενη από τον Ιράν οργάνωση Τζιχάντ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να συμμετάσχουν σε μαζικές διαδηλώσεις που προγραμματίστηκαν  για σήμερα Σάββατο, ενώ εκατοντάδες άρματα μάχης των ισραηλινών ευρίσκονται  στα σύνορα , έτοιμα για προέλαση.

Ο Αμπού Χάμζα, εκπρόσωπος της υποστηριζόμενης από το Ιράν Ισλαμικής Τζιχάντ, απευθύνθηκε  στον Νετανιάχου  απειλώντας το Ισραήλ. Μεταδίδοντας ένα τηλεοπτικό μήνυμα στις 29 Μαρτίου 2019 προαναγγέλλει πόλεμο παντού εντός του Ισραήλ .

Η οργάνωση Τζιχάντ προειδοποίησε το Ισραήλ για ανελέητο πόλεμο ειδικά αν σκοτωθούν σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις  Παλαιστίνιοι πολίτες, στην επικείμενη μαζική  διαμαρτυρία που σχεδιάστηκε για σήμερα Σάββατο.

https://twitter.com/sfrantzman/status/1111979085226483712

https://twitter.com/sfrantzman/status/1111938029491576833

Ένας εκπρόσωπος από τις ιρανικές ταξιαρχίες Al-Quds, που αποτελούν την  στρατιωτική πτέρυγα της πολιτικής ηγεσίας του Ιράν, υλοποίησε  την απειλή αφού κάλεσε τους Παλαιστινίους  να συμμετάσχουν μαζικά στις διαδηλώσεις με  ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης .

«Προειδοποιούμε τον σιωνιστή εχθρό ενάντια στη διάχυση  παλαιστινιακού αίματος και τονίζουμε ότι η δολοφονία αμάχων δεν θα φέρει τίποτε άλλο από ένα νέο ανελέητο πόλεμο», δήλωσε ο Αμπού Χάμζα στο βίντεο.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Γάζας θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις του Σαββάτου για την Ημέρα του Αγώνα, η οποία σηματοδοτεί την επέτειο της απόφασης του ισραηλινού κυβερνήτη το 1976,  να καταλάβει χιλιάδες dunams (αραβική ιδιοκτησία) στην περιοχή της Γαλιλαίας και στο βόρειο Ισραήλ.

Η φετινή πορεία σηματοδοτεί επίσης τον ένα χρόνο από την έναρξη των περσινών εβδομαδιαίων βίαιων διαμαρτυριών κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Γάζας, γνωστών ως «Μάρτιος της Επιστροφής». Οι διαμαρτυρίες  κλιμακώθηκαν   κατά καιρούς σε πλήρεις εξεγέρσεις  μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στην  Γάζα.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς, μια οργάνωση που επιδιώκει να καταστρέψει το εβραϊκό κράτος σύμφωνα με το Τελ Αβίβ , οργάνωσε την διαμαρτυρία με  κακόβουλους σκοπούς, χρησιμοποιώντας τους  διαδηλωτές ως κάλυψη για βίαιες στρατιωτικές δραστηριότητες.

Περίπου 30.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2018. Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με στρατιώτες του ισραηλινού στρατού. Στην συνέχεια  περισσότεροι από 180 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σύμφωνα με τα στοιχεία  του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η Χαμάς, η Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες ομάδες διατυπώνουν ανακοινώσεις καλώντας τους Παλαιστίνιους να αποδείξουν τη πίστη τους στην διαδήλωση του Σαββάτου, η οποία ευρίσκεται σε ισχύ από τις 1:00 μ.μ.

Ο Ισραηλινός Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε τους Παλαιστινίους να μην διασχίσουν την «κόκκινη γραμμή»  πλησιάζοντας ή παραβιάζοντας τον φράκτη ασφαλείας.

«Κρατηθήτε  μακριά από τα σύνορα και μείνετε μακριά από το φράκτη ασφαλείας. Διατηρήστε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων», δήλωσε ο Ισραηλινός συνταγματάρχης Iyad Sarhan, ανώτερος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Αμύνης. «Προστατεύστε τις ζωές σας, μείνετε μακριά και κρατήστε τους αθώους μακριά από τα σημεία ανάφλεξης και τρομοκρατίας στη Λωρίδα της Γάζας», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Walla, οι ανώτεροι διοικητές του ισραηλινού στρατού  προετοιμάζονται για μια σειρά σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ανάφλεξης  σε σημείο μεγάλης κλίμακας επίγειων επιχειρήσεων.

Μια αντιπροσωπεία Αιγυπτίων των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών εργάζεται για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ,  μεταφέροντας φόβους ότι οι συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων θα μπορούσαν να προκαλέσουν χιονοστιβάδα και  μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση σε ολόκληρο το Ισραήλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...