Βαλκάνια

Η απόλυτη κόλαση στα Βαλκάνια: Πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά Σερβίας & Δημοκρατίας Σρπσκα - Σφοδρή σύγκρουση Πούτιν-Δύσης

Έρχεται η απόλυτη σύγκρουση στα Βαλκάνια ανάμεσα σε Ρωσία-ΗΠΑ/ΝΑΤΟ για την τύχη της Σερβίας και της δημοκρατίας Σέρπσκα στην Βοσνία, οι οποίες όχι μόνο ανθίστανται στα σχέδια εισόδου στην συμμαχία, αλλά προετοιμάζουν και το έδαφος για την δημιουργία ρωσικών πυραυλικών βάσεων στο κέντρο της Ευρώπης, σύμφωνα με σχέδια που ανάγονται από το 2007.

Σε άρθρο μας αναφέραμε ότι η Ρωσία με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενέκρινε έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της κυρίαρχης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Επίσης αναφέρει ότι η Συμμαχία έχει μετατραπεί σε μέγα κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο και ότι οι εμπνευστές αυτού του εγκλήματος πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης!

Δυτικοί πολιτικοί και εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ κατηγορούν συνεχώς την Ρωσία για διάδοση «βλαπτικής επιρροής» στα Βαλκάνια.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι επιθέσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να εκφοβίσουν τη Σερβία, και να την οδηγήσουν "κάτω από την ομπρέλα" της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας, καθώς και να αποδυναμώσουν τη θέση της σχετικά με την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, προειδοποιούν Ρώσοι αναλυτές σε μια συνέντευξη για το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Večernje novosti.

Τους τελευταίους μήνες, Δυτικοί αξιωματούχοι και ανώτατοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, έχουν εξαπολύσει ένα κύμα κατηγοριών εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες αφορούν την υποτιθέμενη «επιβλαβή επιρροή» της στα Βαλκάνια.

Ειδικότερα, ο ανώτατος διοικητής της συμμαχίας στην Ευρώπη στην Ευρώπη, στρατηγός Curtis Scaparotti, στην πρόσφατη ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Γερουσίας των ΗΠΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποκάλεσε τη Μόσχα τον «κύριο ένοχο» της ασταθούς κατάστασης στα Βαλκάνια.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Αμερικής δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ για το ρωσικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων.

Ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να σημειώσει ότι η Ρωσία αρνείται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και προσπαθεί να εδραιώσει την επιρροή της στη Σερβία μέσω πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας,, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η Δύση παίζει πραγματικά ένα «βρώμικο παιχνίδι» μη υπολογίζοντας τον υπαρκτό κίνδυνο από τη Ρωσία.

«Είναι ακριβώς εκείνοι που είναι πραγματικά ένοχοι της δημιουργίας κλίματος αποσταθεροποίησης της περιοχής και τώρα κρύβονται πίσω από αυτό με φόβο για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα», τονίζει Ρώσος αναλυτής.

Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο κύριος σκοπός αυτών των κατηγοριών εναντίον της Μόσχας και οι όλο και πιο ανειλικρινείς επιθέσεις δυτικών κέντρων πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας, που «σπέρνουν φόβο για τη Ρωσία σχεδόν καθημερινά στην περιοχή», αφορά  την ανεπιτυχή προσπάθεια καθοδήγησης  Βελιγραδίου και Μπάνια Λούκα υπό την αιγίδα στρατιωτικής συμμαχίας, λόγω φυσικά Πούτιν.

Για αυτό η δεύτερη φάση του σχεδίου αφορά την αποδυνάμωση της Σερβίας στο εσωτερικό με διαδηλώσεις και εξεγέρσεις, καθώς και στο εξωτερικό με το θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

Τώρα βρισκόμαστε μάρτυρες αυτής της δεύτερης φάσης που συνιστά «ειδικό πόλεμο» από το ΝΑΤΟ για τον πλήρη έλεγχο των Βαλκανίων, δημιουργώντας κέντρα για «επιθέσεις» κατά της Σερβίας και της Δημοκρατίας Σέρπσκα (εντός της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης), ανέφερε πρώην αξιωματικός της σερβικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας Lyuban Karan μιλώντας στην εφημερίδα  Večernje novosti σε συνέντευξη.

«Ένα κέντρο βρίσκεται στα Σκόπια, όπου έχουν επικρατήσει οι Αμερικανοί πράκτορες ενώ ο πρωθυπουργός Ζάεφ είναι στην εξουσία. Εκεί, διέρχονται δίνοντας τα σέβη τους και μερικοί ηγέτες της σερβικής αντιπολίτευσης.

Το δεύτερο κέντρο ευρίσκεται στο Σεράγεβο. Από εκεί, ασκείται πίεση στη Δημοκρατία Σέρπσκα», δήλωσε ο Κάραν στους δημοσιογράφους.

Κατά την άποψή του, η ίδια κατηγορία περί «επιβλαβούς ρωσικής επιρροής», που χρησιμοποιείται για κατηγορίες εναντίον της Μόσχας, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι στην πραγματικότητα η Δύση δεν έχει καμία απόδειξη ότι η Ρωσία είναι πραγματικά επικίνδυνη.

«Εάν υπήρχαν κάποια πραγματικά στοιχεία, θα είχαν δοθεί αμέσως στο κοινό, για αυτό είμαι βέβαιος», δήλωσε ο Karan.

Ο Σέρτζιαν Περίσιτς, καθηγητής διεθνών σχέσεων και γεωπολιτικής, πιστεύει ότι η πίεση της Δύσης και του ΝΑΤΟ στη Σερβία και στη Δημοκρατία Σέρπσκα θα συνεχιστεί και σε άλλα επίπεδα φτάνοντας μέχρι εκεί που δεν πάει.

«Θα συνεχίσουν να πιέζουν για να αποσυνδέσουμε τη συνεργασία μας με τη Ρωσία, καθώς και να εγκαταλείψουμε  την πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας και να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ», δηλώνει ο ίδιος.

«Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της δημοκρατίας ή για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Ο μόνος στόχος της δύσης είναι να αποδυναμωθεί η επιρροή της Ρωσίας, η οποία φυσικά ήταν παρούσα στην περιοχή μας για περισσότερο από δύο αιώνες.

Δεν μιλώ καν για το γεγονός ότι τα σερβικά και ρωσικά συμφέροντα συμπίπτουν από πολλές απόψεις, αλλά η Μόσχα είναι ο σκοπός τους», ανέφερε ο Περίσιτς σε συνέντευξή του στο Večernje novosti.

Συνοψίζοντας Ρώσοι και Σέρβοι ειδικοί φαίνεται να βλέπουν την επανάληψη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στην Σερβία το 1999, μόνο που τώρα όπως δήλωσε και η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ομοσπονδίας και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, η Ρωσία έχει από τότε ανεξάρτητη πολιτική και κινήσεις , εννοώντας φυσικά την ΝΤΠ.

Και αυτό μας οδηγεί φουλ σε σενάρια πολέμου ο οποίος θα συνταράξει κυρίως την Ευρώπη.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης