Υγεία

Ηπατίτιδα C: Τι προκαλεί στην υγεία και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;- Βίντεο

Η ηπατίτιδα C είναι μία ασθένεια που μεταδίδεται με το αίμα κυρίως και επηρεάζει το ήπαρ. Πολύ συχνά δεν παρουσιάζει κάποια συμπτώματα, ωστόσο η χρόνια λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει ουλές στο ήπαρ και να οδηγήσει, μετά από χρόνια, σε κίρρωση.

Πώς μπορεί κάποιος να κολλήσει Ηπατίτιδα C;

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι η κοινή χρήση σε βελόνες, ή άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για ενέσεις. Πιο σπάνια, μπορεί να την κολλήσετε από ένα τατουάζ, αν ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί για να το κάνετε δεν είναι καθαρός. Δεν μπορείτε να την κολλήσετε από το φιλί, το αγκάλιασμα, ή την κοινή χρήση σκευών φαγητού.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο με ηπατίτιδα C;

Όσοι γεννήθηκαν τις δύο πρώτες δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (περίπου μεταξύ 1946 και 1964) είναι πιο πιθανό να έχουν μολυνθεί, αλλά δεν είμαστε σίγουροι γιατί. Μερικοί από αυτούς μολύνθηκαν πριν από τις αναθεωρημένες και ασφαλείς μεθόδους ελέγχου του αίματος που εφαρμόζονται από το 1992 και μετά. Άλλοι, την κόλλησαν από την έγχυση φαρμάκων σε ενέσιμη μορφή, ακόμα κι αν ήταν μόνο για μια φορά. Αν έχετε γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1965, είναι σώφρον να κάνετε εξετάσεις για ηπατίτιδα C.

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ηπατίτιδα C δεν θα έχουν καθόλου συμπτώματα. Αν , ωστόσο, έχετε, αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πυρετό, ναυτία, έμετο και πόνο στο στομάχι. Είναι επίσης πιθανό να νιώθετε κουρασμένοι και να έχετε χάσει την όρεξή σας. Επειδή αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κοινά για πολλές ασθένειες, το σώφρον, όπως πάντα, είναι να ενημερώσετε αμέσως τον γιατρό σας αν δεν αισθάνεστε καλά.

Μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την κατάλληλη θεραπεία. Εάν η ηπατίτιδα C αφεθεί χωρίς θεραπεία για πολλά χρόνια, μπορεί να βλάψει το συκώτι σας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ακριβώς πώς το κάνει αυτό. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρκίνο του ήπατος, ηπατική ανεπάρκεια, ή ουλές του ήπατος (κίρρωση).

https://youtu.be/xQutg-odK3o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...