Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι έφαγαν "ξύλο" από την ΠΑ - Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα - Άγκυρα: «Κάναμε τα συνήθη μας καθήκοντα»(upd)

Ανανέωση 16:33 

Μέσω πηγών ασφαλείας απαντούν οι Τούρκοι στην καταγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ότι τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο Σινούκ που τον μετέφερε στο Αγαθονήσι.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση, αλλά έκαναν τα συνήθη καθήκοντά τους.

Οι ίδιες πηγές σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφεραν ότι «οι ισχυρισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και κάποιων ξένων ΜΜΕ ότι δήθεν τουρκικά μαχητικά έκαναν παρενοχλήσεις δεν ισχύουν αλλά τα μαχητικά μας έκαναν τις συνήθεις αποστολές τους στο πλαίσιο ασκήσεων».

Στην παρενόχληση του ελικοπτέρου με το οποίο μετέβαινε στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου από τουρκικά μαχητικά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του από το ακριτικό νησί.

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους κατοίκους του νησιού, λέγοντας πως τα τουρκικά μαχητικά, ίσως θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε ελιγμούς, προτού τα ελληνικά μαχητικά απογειωθούν και αναχαιτήσουν τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως κάνουν πάντα.

«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, στις 10.50 τα ελληνικά ραντάρ εντόπισαν δύο τουρκικά F-4 να παραβιάζουν το FIR Aθηνών, πετώντας στα 6.000 πόδια, σχετικά κοντά στην περιοχή που βρισκόταν το ελικόπτερο.

Αστραπιαία βρέθηκαν στην περιοχή ελληνικά F-16 τα οποία αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Η πιο κοντινή απόσταση που κατάφεραν να φθάσουν στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό ήταν τα 6 μίλια.

Στις 11.05 ο Τσίπρας προσγειώθηκε στο Αγαθονήσι απ΄ όπου κι έκανε τη δήλωση για το επεισόδιο.

https://www.youtube.com/watch?v=2VoSo6DDHVE

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ