Βαλκάνια

Εισβολή στη Β. Μιτρόβιτσα ετοιμάζουν οι Κοσοβάροι: Σε πολεμική ετοιμότητα οι Σερβικές ΕΔ - «Ετοιμαστείτε για σύγκρουση»

Κοσμογονικές αλλαγές υλοποιούνται στα Βαλκάνια με το σχέδιο της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας, το οποίο  θα συγκλονίσει  στην κυριολεξία την περιοχή μας με πολλές και συγκλονιστικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Πριν λίγο, ο Σέρβος αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος του Δημοκρατικού Μετώπου, Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, με την ευκαιρία των χθεσινών εκλογών στην πόλη Τουζ του Μαυροβουνίου που κατοικούν κατά πλειοψηφία Αλβανοί: 

«Η νίκη του αλβανικού  συνασπισμού αποτελεί την  επίσημη έναρξη της απόσχισης ενός τμήματος του εδάφους του Μαυροβουνίου και της ενοποίησης του με την Αλβανία. Όλα υλοποιούνται για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας» , έγραψε ο Μεντόιεβιτς, προσθέτοντας: «Μόνο οι Μαυροβούνιοι και οι Σέρβοι είναι αφελείς»….

Αντιδράσεις Αλβανών κατοίκων στην Τουζ μετά τις εκλογές με αλβανικές σημαίες:

https://youtu.be/nbhFs3Z49Q4?t=9

Την ίδια περίοδο ακριβώς, οι Κοσοβάροι μέσω του Πρωθυπουργού τους και πρώην ηγέτη του UCK, Ρασμούς Χαραντινάι απειλούν για μια ακόμη φορά με επέμβαση των κομάντος των ειδικών δυνάμεων τους στο Βόρειο Κόσοβο, όπου διαβιούν κατά πλειοψηφία Σέρβοι, παρά την απαγόρευση του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σέρβου ΥΠΑΜ  Α.Βούλιν που απειλεί με εισβολή σερβικών ειδικών δυνάμεων έχοντας την υποστήριξη 3000 Ρώσων «συμβούλων» στα νότια της χώρας.    

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, έδωσε εντολή για τον σχεδιασμό μαζικών  στρατιωτικών ασκήσεων Σέρβων εφέδρων για τις επόμενες 15 ημέρες.

Ο ίδιος μίλησε επίσης για τα δελτία που αποστάλθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε  πολίτες που δεν πραγματοποίησαν την  στρατιωτική τους  θητεία, η οποία είναι υποχρεωτική στη Σερβία, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν έχει λόγο να μην υπηρετήσει τη χώρα του».

Ο Σέρβος υπουργός άμυνας τόνισε ότι η τιμωρία για μη παρουσίαση όλων των εν λόγω κληθέντων για τις ασκήσεις θα είναι 50.000 δηνάρια (425 ευρώ) και ότι στη Σερβία «υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους ακόμη και οι 15 μέρες το χρόνο είναι πάρα πολλές για να τις αφιερώσουν  στη χώρα τους».

Το κόμμα σερβική λίστα σχολίασε τις παρατηρήσεις του Πρωθυπουργού Ramush Haradinaj το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις οποίες,  ο Στρατός του Κοσσυφοπεδίου θα είναι παρόν στο Βορρά σε περίπτωση απειλής από τον Σερβικό Στρατό.

Τα μέλη της  Σερβικής Λίστας ανακοίνωσαν  ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει και να "καταδικάσει τη χρήση όπλων και απειλών κατά του σερβικού λαού  στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο".

"Ελπίζουμε ότι μετά από αυτές τις δηλώσεις, η διεθνής κοινότητα θα καταλάβει ότι η Σερβική Λίστα είναι ενάντια στην ίδρυση του στρατού του Κοσσυφοπεδίου,  που ο προφανής στόχος του  είναι να εισβάλει στο βορρά και να απελάσει όλους τους Σέρβους από το Κοσσυφοπέδιο", πρόσθεσε η ανακοίνωση .

Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου  Ραμούς Χαραντινάι, είπε ότι αν υπάρξει κίνδυνος στην επικράτεια της χώρας, ο Στρατός του Κοσσυφοπεδίου θα είναι εκεί…ταχύτατα.

Την απάντηση και σε αυτήν την δήλωση έδωσε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν, ο οποίος προειδοποίησε τον Χαραντινάι ότι ενδεχόμενη προσπάθεια του σερβικού στρατού να εισέλθει στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου θα καταλήξει σε πλήρη αποτυχία.

«Ο Χαραντινάι θέλει να επαναλάβει τα εγκλήματα για τα οποία δεν έχει καταδικαστεί. Ξέρει ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν τον φοβάται, επειδή γνωρίζει ότι η προσπάθειά του να εισέλθει με αλβανικό  στρατό στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου θα τελειώσει με μια ήττα και διαφυγή του ίδιου στην Αλβανία», δήλωσε ο Βούλιν σε μια δήλωση τύπου .

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν αποφάσισε να δράσει άκρως δυναμικά στα Βαλκάνια, με πολλές «αυθόρμητες» διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών που χρηματοδοτεί  σε Μαυροβούνιο, Αλβανία, ενώ σειρά θα έχει η Βουλγαρία και πιθανώς η Ρουμανία.

Αλβανοί αξιωματούχοι από το Κοσσυφοπέδιο  =αναφέρουν συνεχώς για πιθανές σερβικές απειλές.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μυστικό κέντρο της Ρωσίας στο Νις είναι η κύρια απειλή για την ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου, ενώ η Ρωσία θεωρεί ότι το ίδιο ισχύει για την αμερικανική βάση Bonsteel  στο Κοσσυφοπέδιο.

Δυτικοί αξιωματούχοι γνώστες ζητημάτων πολιτικής και ασφάλειας στη χώρα, εκτιμούν ότι το ρωσικό κέντρο στο Νις της Σερβίας αποτελεί πολύ μεγάλη απειλή όχι μόνο για το Κοσσυφοπέδιο αλλά για τη συνολική διεθνή ασφάλεια στα Βαλκάνια.

Το μυστικό Κέντρο της Ρωσίας στο Nις, αναβαθμίζεται σε προσωπικό και μέσα, επιδιώκοντας  να αυξήσει την επιρροή της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

Η στρατιωτική βάση στο Νις βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου. 500 Ρώσοι ειδικοί σύμβουλοι αποτελούν τη μόνιμη δύναμη.

Όπως και να έχει όμως, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες  στην περιοχή λόγω των τεράστιων και αντικρουόμενων συμφερόντων ΗΠΑ-Ρωσίας.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...