Ελληνοτουρκικά

Εθνικιστικό κρεσέντο από Ερντογάν: "Η Τροία είναι μέρος της ιστορίας μας" - Η Ωραία Ελένη μιλάει τουρκικά! - "Ισλαμπόλ" η Κωνσταντινούπολη

Εκτός ελέγχου είναι πλέον το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο ζητάει εξηγήσεις για την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με την προκλητική δήλωση "γκιαούρηδες στη θάλασσα", ενώ με επίσης προκλητικό τρόπο ο Ερντογάν προχωράει σε προσβολή της ιστορίας.

Μιλώντας έξω από το Μουσείο της Τροίας, είπε: «Το μουσείο της Τροίας που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι το τελευταίο παράδειγμα της προσπάθειάς μας να μεταφέρουμε την ιστορία μας στις επόμενες γενιές. Η Τροία, με την ιστορία των 50.000 ετών είναι από τα σημαντικότερά μας αρχαιολογικά μνημεία, το οποίο είναι υπό την προστασία της Ουνέσκο από το 1998».

Το πιο εντυπωσιακό και εκτός κάθε λογικής πλέον είναι ότι μπαίνοντας ο επισκέπτης στο μουσείο συναντά την Ωραία Ελένη αλλά και τον Αχιλλέα και μόλις πλησιάσουν ενεργοποιείται ένας αισθητήρας και τα δυο αυτά πρόσωπα, μιλούν τουρκικά!

Παράλληλα, να κλείσει οριστικά το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσπαθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του στο ισλαμιστικό κανάλι Ulke TV.

Με αφορμή την επίθεση σε τζαμιά στην Νέα Ζηλανδία, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Δεν είναι πρόβλημα για εμάς, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, αλλά τι κόστος θα έχει αυτό; Δεν βρίσκω σωστό να τα εξηγήσω εδώ αυτά, αλλά αυτό θα έχει κόστος και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι το ζητούν αυτό, να γίνει τζαμί (η Αγιά Σοφιά), σκέφτονται τι θα συμβεί σε αυτά τα τζαμιά;», ήταν τα λόγια του τούρκου προέδρου για να πει ότι η συγκεκριμένη αλλαγή καθεστώτος ίσως φέρει έντονες αντιδράσεις, ακόμη και εκδικητικές ενέργειες εναντίον τζαμιών σε όλον τον κόσμο.

«Αυτή τη στιγμή πυρπολούν, επιτίθενται σε τζαμιά, ένα σωρό πράγματα γίνονται. Τα λένε αυτά χωρίς να σκεφτούν, τα λένε χωρίς να υπολογίζουν. Να με συγχωρούν, αλλά όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν τον κόσμο. Ποιους έχουμε απέναντί μας. Γι’ αυτό ως πολιτικός ηγέτης, πριν μπω σε τέτοια παιχνίδια, κοιτάζω να μη χάσω την κατεύθυνσή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια είπε ότι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή μέσα στην Αγιά Σοφιά έχει δημιουργηθεί ένας χώρος ξεχωριστός για όποιον θέλει να πάει να προσευχηθεί και επίσης αρκετές φορές μέσα στο χρόνο διαβάζεται το κοράνι. «Για παράδειγμα έγινε μία έκθεση (στην Αγία Σοφία). Επίσης διαβάστηκε το Κοράνι. Έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή ακόμη και καθορισμένο μέρος για προσευχή», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

https://www.youtube.com/watch?v=OKpJHgIOiD0

Ζητάνε τα ρέστα οι Τούρκοι μετά τους «γκιαούρηδες»

Επίθεση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την ανακοίνωσή του μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, όπου μίλησε για «γκιαούρηδες στη θάλασσα» εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την Τρίτη.

Δύο 24ωρα μετά την προεκλογική ομιλία του Ερντογάν στη Σμύρνη, παρουσία του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητάει και τα ρέστα από την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την ανακοίνωση-απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Οι Τούρκοι φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ήταν η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που «δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που προσπαθούμε (σ.σ. οι Τούρκοι) να αναπτύξουμε».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του την Κυριακή είχε πει χαρακτηριστικά: Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας. Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!»

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Οι Έλληνες είχαν εισβάλει στην Ανατολί και είχαν προκαλέσει ζημιές και γι' αυτό το λόγο είχε καταβάλει αποζημιώσεις. Αυτή η ανακοίνωση είναι ατυχέστατη καθώς δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...