Εκκλησία

Απίστευτη ανακάλυψη στο Ιράκ: Βρέθηκε αντίγραφο του Ευαγγελίου στα Ελληνικά

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πολύτιμο και σημαντικό χειρόγραφο έργο όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για την επιστήμη και την κοινωνία.

Ένα πολύτιμο χειρόγραφο βρέθηκε ανάμεσα σε συντρίμμια, πεταμένα χαρτιά και βιβλία στα ερείπια ενός κατεστραμμένου Ορθόδοξου Ναού στη Μοσούλη.

Πρόκειται για ένα μοναδικό αντίγραφο από Ευαγγέλιο το οποίο γράφτηκε με το χέρι στα ελληνικά και στη συνέχεια μεταφράστηκε σε Αραμαϊκά και Ασσυρικά. Το πολύτιμο εύρημα χρονολογείται από το 1860.

Το neoskosmos.com αναφέρει ότι: «Αποτελεί μία επιπλέον επιβεβαίωση του Χριστιανισμού στο Ιράκ και χρησιμεύει ως σύμβολο του γεγονότος ότι οι Χριστιανοί θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη Μοσούλη», όπως δήλωσε ο πατέρας Ταουτίλιους Μασούντ και παρότρυνε όλους όσους έχουν εντοπίσει θρησκευτικά βιβλία στην πόλη να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί του. «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε αυτή την κληρονομία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 3% των 38 εκατομμυρίων κατοίκων του Ιράκ. Μετά τον πόλεμο το 2003 και την επικράτηση των φανατικών ισλαμιστών, δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί έφυγαν από το Ιράκ, εκατοντάδες εκτελέστηκαν ή εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, διατηρώντας ωστόσο κρυφά στην καρδιά τους την πίστη στον Ιησού Χριστό.

Μέχρι το 2014, όταν η Μοσούλη καταλήφθηκε από τρομοκράτες του ISIS, η πόλη θεωρήθηκε ιστορικό κέντρο του Νεστοριανού χριστιανισμού.

Στη Μοσούλη θάβονται αρκετοί προφήτες που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη. Μέσα στα τρία χρόνια που η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο τρομοκρατών καταστράφηκαν πολλά χριστιανικά μνημεία και τόποι λατρείας των πιστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...