Εσωτερική Ασφάλεια

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Ολα παραπέμπουν σε μαφιόζικο χτύπημα – Ποιος ήταν ο στόχος και γιατί

Πανικός επικράτησε το πρωί στην Γλυφάδα από έκρηξη που σημειώθηκε σε υπαίθριο πάρκινγκ επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανθρώπου και τέσσερα αυτοκίνητα κάηκαν.

Η έκρηξη όπως όλα δείχνουν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια καθώς το το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes-AMG με τις πινακίδες Αυστραλίας ήταν παγιδευμένο με βόμβα και από την έκρηξη και τραυματίστηκε ο 56χρονος Λιβανέζος οδηγός του (το δίπλωμα που βρέθηκε είναι και αυτό Αυστραλίας).

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ βρίσκεται από το 2018 ή το 2017 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Γλυφάδα o συγκεκριμένος άνδρας. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας The Age, ο Μαλκούν είναι ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης μηχανόβιων στην Αυστραλία, όπου φαίνεται ότι είχε διαμάχη με άλλος μέλος της οργάνωσης , οι οποίες οδήγησαν και σε πυροβολισμούς μεταξύ μελών της συμμορίας.

 Οι αστυνομικοί, παίρνουν καταθέσεις από άτομα που φέρονται να τον γνώριζαν, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για αυτόν, ενώ άλλο κλιμάκιο έχει μεταβεί και στο Ασκληπιείο Βούλας για να μιλήσει με το θύμα.

Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης και αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι το ενδεχόμενο ο μηχανισμός να ενεργοποιήθηκε με τηλεκοντρόλ.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τις 10 το πρωί  στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, στη Γλυφάδα και όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές από την αρχή : «Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, αυτή την ώρα, ως προς την αιτία της έκρηξης στη Γλυφάδα. Ήδη, στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών».

Η έκρηξη σημειώθηκε, την ώρα που ο σοβαρά τραυματισμένος άνδρας μπήκε σε αυτοκίνητο και έβαλε μπροστά τη μηχανή. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε τέσσερα οχήματα, συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί η αυτοθυσία ενός οδηγού μηχανής που έτυχε να περνά από το σημείο την ώρα που έγινε η έκρηξη. Το αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες και ο οδηγός της μηχανής, όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην εκπομπή «Μαζί Σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου, με κίνδυνο της δικής του ζωής, άνοιξε την πόρτα για να βγάλει τον οδηγό. Σημειώνεται ότι εξαιτίας της έκρηξης, έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Σοκαριστική ήταν η μαρτυρία του πατέρα του ιδιοκτήτη ενός καταστήματος: «Ήταν του γιου μου το μαγαζί και ήμουν έξω στη ράμπα και έφτιαχνα ένα μηχανάκι. Όταν μπήκαν μέσα έγινε μια έκρηξη και το ωστικό κύμα στη τζαμαρία επάνω χτύπησε κάποια χαλίκια, το μαγαζί τραντάχτηκε. Βγήκα έξω και είδα στα 70 μέτρα διαγώνια αριστερά ένα αυτοκίνητο να φλέγεται και έναν νεαρό να προσπαθήσει να σπάσει την πόρτα, την δεξιά πόρτα, τον κράτησαν τον έριξαν κάτω στο κέντρο της Βουλιαγμένης, προχώραγε και αυτός μαζί τους, είχε τις αισθήσεις του, μετά από 2-3 λεπτά έγινε δεύτερη έκρηξη και κάηκε ολοσχερώς και μετά πήραν φωτιά και άλλα αυτοκίνητα. Ήταν με μηχανή ο άνθρωπος που έκανε τεράστια προσπάθεια να τον γλιτώσει, προσπάθησε να σπάσει την πόρτα και έτσι γλίτωσε ο άνθρωπος. Είχε πολύ κίνηση εκείνη την ώρα. Το πρώτο ωστικό κύμα σίγουρα θα προκάλεσε πρόβλημα σε κάποια αυτοκίνητα που ήταν κοντά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...