Διατροφή

Σέσκουλα: Γιατί πρέπει να τα βάλετε στη διατροφή σας

Το σέσκουλο αποτελεί ένα λαχανικό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πιο outsider για να το βάλετε στο πιάτο σας.

Αν και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ασβέστιο, πρωτεΐνη και φυλλικό οξύ και αποτελεί μια πολύ υγιεινή επιλογή, ωστόσο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που το επιλέγουν.Συγκεκριμένα, από την κατανάλωση σέσκουλου λαμβάνουμε κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α και C, ενώ έχει αρκετά υψηλότερες ποσότητες ασβεστίου απ’ ό,τι άλλα χόρτα και λαχανικά. Κι αν αναρωτιέστε για τη γεύση, είναι ελαφρώς πιο ήπια από τα πικρά γογγύλια.

Τα φύλλα του σέσκουλου μπορείτε να τα βάλετε σε σαλάτες, αλλά τρώγονται κυρίως μαγειρεμένα, ενώ οι ντολμάδες από σέσκουλα είναι παραδοσιακό πιάτο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Στην Κύπρο το σέσκουλο αναφέρεται και ως λάχανο και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ως συνοδευτικό στα φαγητά με όσπρια. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι όταν μαγειρεύονται χάνουν ποσότητα της βιταμίνης C που περιέχουν, αλλά μπορεί να αυξήσουν τη διαθέσιμη ποσότητα αντιοξειδωτικών.

Δοκιμάστε, επίσης, να αναμίξετε σέσκουλο με γάλα καρύδας, χυμό λεμονιού και ανανά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό και απολαύστε ένα τονωτικό smoothie που θα χαρίσει στον οργανισμό σας ισχυρή άμυνα απέναντι σε ιώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...