Ελληνοτουρκικά

Προκαλεί οργή ο Ερντογάν: "Οι Έλληνες τρόμαξαν από τη Γαλάζια Πατρίδα" - Κλιμάκωση με ΗΠΑ: "Θα πάρουμε τους S-400, μπορεί & S-500"

Οργή προκαλούν οι δηλώσεις του Ερντογάν, περί φόβου των Ελλήνων για την προπαγανδιστική πρόβα πολέμου της Τουρκίας, "Γαλάζια Πατρίδα". Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί ο Τούρκος πρόεδρος, είναι ότι οι αντιδράσεις δεν ήταν έκφραση φόβου, αλλά θυμός για τις παράνομες διεκδικήσεις της Άγκυρας και το προκλητικό όνομα της άσκησης.

Ενώ βρίσκεται σε πλήρη κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν αποφασίζει να συνεχίσει την τακτική της προκλητικής ρητορικής όσον αφορά την Ελλάδα, κάτι που βέβαια το έχει μετατρέψει σε ένα γραφικό παρανοϊκό πολιτικό.

Σχετικά με τις διεκδικήσεις της Άγκυρας, την πολυδιαφημισμένη άσκησή τους και τις αλυτρωτικές βλέψεις τους προς τη χώρα μας, ένα έχουμε να πούμε: Μολών Λαβέ!

Σε διακαναλική συνέντευξη που έδωσε χθες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι "οι Έλληνες τρόμαξαν παρακολουθώντας την ναυτική άσκηση Γαλάζια Πατρίδα".

Μάλιστα σε μία απόπειρα να αστειευτεί αναρωτήθηκε: "Τι να κάνουμε; Να μην κάνουμε ασκήσεις για να μην φοβούνται οι Έλληνες;".

Δείτε το βίντεο από το ΟΡΕΝ:

https://www.youtube.com/watch?v=yEzUg28F4cs

Τελείωσε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας ώς προς το τεχνικό και τακτικό κομμάτι της και τώρα πλέον οι γείτονες θα το...γιορτάσουν με επισκέψεις των πλοίων τους σε όλα τα λιμάνια της χώρας τους και της κατεχόμενης Κύπρου.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Άγκυρα δεν έβγαλε σε καμιά περίπτωση στην θάλασσα την τεράστια αρμάδα που είχε εξαγγείλει μέσω των ΜΜΕ που είναι φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση Ερντογάν, αναφέρει το news.gr .

Το γενικό επιτελείο της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο αναφέρεται στις επισκέψεις των πλοίων του τουρκικού στόλου σε συνολικά 33 λιμάνια της χώρας και 7 του εξωτερικού με τα περισσότερα να είναι στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο Αιγαίο η παρουσία του τουρκικού στόλου είναι ισχνή ενώ όσα πλοία του εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ναυστάθμων εντοπίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

"Θα πάρουμε τους S-400 μπορεί και S-500"

Παράλληλα, σε ένα άλλο μέτωπο που "καίει" την Άγκυρα, ο Ερντογάν έστειλε και εκεί το μηνύματά του. Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τη συμφωνία εξαγοράς του πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, διεμήνυσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ενδέχεται ακολούθως να εξετάσει την αγορά συστημάτων S-500.

Η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει ότι η προμήθεια συστημάτων S-400 από τη Ρωσία ίσως να θέσει σε κίνδυνο τις συμφωνίες βιομηχανιών άμυνας μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, και αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να ακυρώσει μια προτιμησιακή εμπορική συμφωνία με την Τουρκία.

«Καταλήξαμε στο ζήτημα των S-400, υπογράψαμε μια συμφωνία με τους Ρώσους και θα ξεκινήσουμε τη συμπαραγωγή. Αργότερα ίσως συνεργαστούμε στους S-500», την νέα γενιά συστημάτων, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να προσπαθούν να πειθαρχούν την Τουρκία μέσα από εμπορικά μέτρα, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει ετοιμάσει τα δικά της μέτρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...