Στρατός Ξηράς

Οι ΕΔ προετοιμάζονται: Ενεργοποιήθηκαν & αναπτύχθηκαν (ΔΑΕ) & (ΤΧΕ) ανά την επικράτεια - Επίδειξη ισχύος από την Ελληνική «πολεμική μηχανή»

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ΕΔ, οι οποίες στέλνουν μήνυμα αποτροπής στους προκλητικούς Τούρκους. Το πρώτο μήνυμα η Άγκυρα το πήρε με την ξαφνική ενεργοποίηση του ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ. 

Την ώρα που όλη η Ελλάδα γιόρταζε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Στρατός Ξηράς έκανε δυνατά τεστ σε όλη την Επικράτεια για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα και δυνατότητα αποτροπής κάθε πιθανής απειλής και πρόκλησης.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενεργοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης (ΔΑΕ) και Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) σε διάφορους Σχηματισμούς της Ελληνικής Επικράτειας.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί δε ότι στη συγκεκριμένη Εθνική Επέτειο η τουρκική προκλητικότητα «χτύπησε» κόκκινο τόσο με την απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι  από τουρκικά μαχητικά, όσο και με τις 47 παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Εντούτοις, οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις έδειξαν ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας: άμεση ήταν η αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών από τα ελληνικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, ενώ και ο Στρατός Ξηράς με τους ελέγχους που είχαν διαταχθεί έδειξε την ετοιμότητά του να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού ανακοινώνει ότι, από την Δευτέρα 1 Απριλίου (08:00 – 14:00) έως την Πέμπτη 4 Απριλίου (20:30 – 23:30) θα εκτελεστούν βολές αρμάτων και πολυβόλων, στην περιοχή Πεδίου Βολής «ΑΕΤΟΥ».

Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία :

Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ
Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ
Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ
Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ
Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ

Ττην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή αστυνομική αρχή

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ