Ρωσία

«Πάγωσαν» ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Ρομπότ-«δολοφόνοι» από την Ρωσία - Η Μόσχα ανέπτυξε σε όλη την επικράτεια τα όπλα που αλλάζουν τα δεδομένα

Σχεδόν σίγουρος για τις προθέσεις των ΗΠΑ ο Ρώσος ηγέτης Β.Πούτιν προετοιμάζεται για την αναπόφευκτη πιθανή τελική αναμέτρηση με ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, μετά την περικύκλωση του δυτικού τμήματος της Ρωσίας από συμμαχικές δυνάμεις, με την δημιουργία ενός στρατού ρομποτ-δολοφόνων και την τοποθέτηση του σε επιλεγμένη σημεία της ρωσικής επικράτειας . 

 Η Ρωσία έχει κάνει ένα τρομερό σημαντικό άλμα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στον τομέα της άμυνας, αναφέρουν Βρετανοί αμυντικοί αναλυτές .

Η χώρα έχει δημιουργήσει μονάδες με μη επναδρωμένα μίνι-άρματα μάχης ικανά να διεξάγουν σαρωτικές επιθέσεις στο πεδίο της μάχης, καθώς  και εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία μπορούν να υλοποιήσουν αδιανόητες μέχρι σήμερα επιθέσεις.

https://youtu.be/ilNAdmoopWg?t=1

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η ρωσική κυβέρνηση, ανακοινώθηκε ότι ο στρατός ρομπότ δολοφόνων είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν προκλήσεις από τις ΗΠΑ.

Μέσα ενημέρωσης και αναλυτές ισχυρίστηκαν αρχικά ότι επρόκειτο για προπαγάνδα της ρωσικής κυβέρνησης και απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, αλλά σύμφωνα με τους Βρετανούς δεν είναι έτσι τα πράγματα και όλα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

https://youtu.be/X7nKignvKwc

https://youtu.be/KVWt8jXfvm0?t=2

Το Ίδρυμα Advance Research, μια ρωσική εταιρία που δουλεύει με το κράτος, έχει αναπτύξει δύο τύπους ρομπότ δολοφόνους τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε πολεμικά πλοία και τα οποία  λειτουργούν με τηλεχειριστήριο.

Η ρωσική εταιρεία και η κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι υπάρχει έτοιμη μοίρα μη επανδρωμένων αεροχημάτων για αυτόνομες επιχειρήσεις.

Η ρωσική εταιρεία δηλώνει ότι τα συστήματα της έχουν την δυνατότητα  να καταστρέψουν πολύ εύκολα τις θέσεις του εχθρού.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους Βρετανούς ειδικούς φέρεται να είναι έτοιμος ο ρωσικός στρατός ρομπότ δολοφόνων και ήδη έχει αναπτυχθεί μυστικά σε ειδικές μονάδες σε διάφορα σημεία της ρωσικής επικράτειας.

Αμερικανοί στρατιωτικοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υστερούν στον τομέα αυτό. Πριν από λίγες ημέρες, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια νέα πολιτική για τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνη,ς λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιούν χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα σε αυτόν τον τομέα.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει περισσότερα από 20 νέα είδη ρομπότ για τις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό αυτά να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις  απειλητικές για την ανθρώπινη  ζωή, συμπεριλαμβανομένης και της μάχης, γράφει η εφημερίδα «Rossiyskaya Gazeta».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ρομπότ του μέλλοντος  είναι το άρμα μάχης «Yran-9″. Πρόκειται για ένα  μη επανδρωμένο άρμα μάχης  το οποίο αναπτύσσει και κατασκευάζει η εταιρεία  Rosteh.

Το νέο «ρομπότ» παρέχει την δυνατότητα  αναγνώρισης και καταπολέμησης της τρομοκρατίας εξ αποστάσεως  με την υποστήριξη πυρών.

Σημαντικά είναι και τα  νέα επιτεύγματα όπως είναι το σύστημα  «platform -M» και το ρομπότ μάχης «sterlok», τα οποία διαθέτουν  ισχυρά οπλικά συστήματα με αρθρωτή θωράκιση που τα καθιστούν αναγκαία σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Το ρομπότ «Nerehta» μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης με την ίδια επιτυχία σε  αποστολές αναγνώρισης και σε πραγματικές συνθήκες μάχης, οπλισμένο με πολυβόλα, 7,62 mm και 12,7 χιλιοστών.

Κατά την διάρκεια της αμυντικής έκθεσης  στην περιοχή  Nizhny Tagil, οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα ευρύ φάσμα φουτουριστικών ρομπότ,  όπως τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα αναγνώρισης και ρομπότ οπλισμένα με πυραύλους και πολυβόλα.

Τώρα η ρωσική αμυντική βιομηχανία ετοιμάζει νέο σύστημα ρομπότ-πεζικού, τα οποίο θα δύναται να «αποφασίζει» ποιος  στόχος  θα εξουδετερωθεί πρώτα και  πιο θα είναι το πιο   κατάλληλο όπλο  για να τον καταστρέψει.

Αν αυτό το σύστημα μάχης γίνει  πραγματικότητα,  ένα μηχανοποιημένο τάγμα πεζικού θα μπορούσε να μειωθεί σε μόλις πενήντα άτομα!

Το κέντρο όλων αυτών των προσπαθειών είναι το Ρομποτικό Κέντρο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο  θα παρουσιάσει μια σειρά τεχνολογικά επιτεύγματα στην διεθνή σκηνή του στρατιωτικο-τεχνικού φόρουμ .

Ο στρατός όπως τον γνωρίζουμε θα αλλάξει άρδην τα επόμενα δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα η σημερινή δομή πολλών ενόπλων δυνάμεων να φαίνεται εντελώς «απαρχαιωμένη».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...