Ελληνοτουρκικά

«Μοντέλο» Πρεσπών για τα ελληνοτουρκικά ετοιμάζει ο Τσίπρας - Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ψάρια στο Αιγαίο δεν έχουν ούτε ελληνική σημαία ούτε τουρκική»

Μοντέλο των Πρεσπών στα Ελληνοτουρκικά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σημερινή δήλωση του Πάνου Τριγάζη, Συντονιστή Διεθνών Σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος, καθώς δήλωσε πως είναι ανάγκη να γίνει συνεργασία με την Τουρκία.

Ο Πάνος Τριγάζης δήλωσε σε Τουρκικό ΜΜΕ: «Πρέπει να βρούμε δρόμους συνεργασίας με την Τουρκία. Τα ψάρια στο Αιγαίο δεν έχουν ούτε ελληνική σημαία ούτε τούρκικη».

Ο ίδιος, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δεν άκουσε αυτούς που του λέγανε να μην πάει στην Τουρκία και πρόσθεσε πως τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να είναι ανοιχτά και να δημιουργηθεί συνεργασία με την Τουρκία, αναφέρουν τα tourkikanea.gr, μεταξύ άλλων επίσης είπε: «Στα μέσα της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη Οικονομικό Φόρουμ Ελλάδας–Τουρκίας, διότι θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Υπάρχουν και άλλα θέματα προς εξέταση στο Αιγαίο.».

«Με ποιον άλλο μπορούμε να συνεργαστούμε για να προστατεύσουμε την θάλασσα του Αιγαίου; Εάν θέλουμε να υπάρχει ζωή στην θάλασσα του Αιγαίου πρέπει να βρούμε δρόμους συνεργασίας με την Τουρκία. Τα ψάρια στο Αιγαίο δεν έχουν ούτε ελληνική σημαία ούτε τούρκικη».

Μάλλον τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Πριν λίγες ημέρες, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση υποεπιτροπών της διακοινοβουλευτικής συνόδου για την ατλαντική συμμαχία, απευθυνόμενος στην τουρκική αντιπροσωπεία δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία».

Τη «σκυτάλη» της τοποθέτησης αυτής, πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, «με σεβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρειο Μακεδονία».

Τι ετοιμάζουν στα Ελληνοτουρκικά;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές