Βαλκάνια

Μέτωπο Σκοπίων-Άγκυρας κατά Ελλάδας: O Ερντογάν σχεδίαζε βάση αρμάτων μάχης πάνω από την Θεσ/νίκη! - Ξαφνικό "μπλόκο" από τη Δύση

«Οι Τούρκοι σχεδίαζαν να δημιουργήσουν στρατιωτική βάση τεθωρακισμένων πάνω από την Θεσσαλονίκη, ενώ η  Ελλάδα πρότεινε αφιλοκερδώς να αναλάβει την αεροπορική επιτήρηση της Βόρειας Μακεδονίας», δηλώνει η Σκοπιανή υπουργός άμυνας τινάζοντας πολλούς Έλληνες αξιωματούχους από την καρέκλα τους για τα σχέδια του Ερντογάν που αφορούσαν σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδος.

Το VMRO κατά την Σκοπιανή υπουργό, είχε συμφωνήσει σε όλα με την Τουρκία για να «παραδώσει την χώρα ως προτεκτοράτο στα χέρια του Ερντογάν και να επιτρέψει την δημιουργία βάσης τουρκικών τεθωρακισμένων, λίγα χλμ πάνω από την θες/νικη, αναφέρει η fonirodopis.gr.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την αναδιοργάνωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έχουμε καταργήσει το Γ’ Σώμα στρατού που είχε ως αποκλειστική αποστολή την διαφύλαξη της Μακεδονίας, αναθέτοντας το σε άλλους σχηματισμούς.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της Σκοπιανής υπουργού άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα τα σχέδια αυτά περιήλθαν σε γνώση των πανίσχυρων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν παραμελήσει την δράση τους και την γνώση τους για το ακριβώς συμβαίνει σε Βαλκάνια και κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα να «αλωνίζει» ελεύθερα ο Ερντογάν και οι εκατοντάδες πράκτορες του.

Έτσι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν το σχέδιο τους για να «εκδιώξουν» τους Τούρκους από Σκόπια και Αλβανία, διότι ουσιαστικά έλεγχαν τις ένοπλες δυνάμεις του κρατιδίου.

Παράδειγμα, οι δωρεάν παραδόσεις στους Σκοπιανούς τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων Kobra με ειδική προστασία, και η προσφορά 18 εκατομμυρίων δολαρίων με την μορφή πολεμικού υλικού στα Σκόπια, ήταν μερική από την βοήθεια που προσέφερε ο Ερντογάν στο κρατίδιο που θα αποτελούσε «γέφυρα» στα νέο-οθωμανικά σχέδια του κατά της Ελλάδος. 

Αυτή ήταν η φανερή πλευρά των τουρκο-σκοπιανών αμυντικών σχέσεων, διότι σίγουρα υπήρχε και η «σκοτεινή πλευρά», με την ανταλλαγή κρίσιμων «στρατιωτικών πληροφοριών» με στόχο φυσικά την Ελλάδα και μόνο αυτή, διότι αυτό εννοούσε η Σκοπιανή ΥΠΆΜ για στενές σχέσεις των Σκοπιανών εθνικιστών με την Άγκυρα.

Τώρα με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ , οι Αμερικανοί έπιασαν αμέσως «δουλειά» και ξηλώνουν όλο το τουρκικό δίκτυο ελέγχου των ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων, για δικό τους βέβαια λογαριασμό.  

Το άλλο κομμάτι έχει να κάνει με τον Έντι Ράμα και την Αλβανία η οποία είχε δώσει γη και ύδωρ στον Ερντογάν, καθώς και την βάση Πασαλιμάνι για τον ελλιμενισμό των τουρκικών πλοίων και υποβρυχίων.

Όλα άλλαξαν μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας νατοϊκής βάσης στο Κουτσόβε και μετά τις πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις χιλιάδων Αλβανών πολιτών κατά του Αλβανού «κολλητού» του Τούρκου ηγέτη, ο οποίος ουσιαστικά θα εκδιωχθεί κακήν κακώς από την εξουσία, δύο χρόνια μετά την άνοδο του σε αυτή.

Πρόκειται για ένα τρομερό σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδας που εφάρμοζε με τρομερή ακρίβεια η Άγκυρα με τον συνεχή και αδιάλειπτο στρατιωτικό εξοπλισμό των σκοπιανών και αλβανικών ενόπλων δυνάμεων, σε συνδυασμό με την παρουσία τουρκικών υποβρυχίων και πλοίων στο αλβανικό ναύσταθμο πασά-λιμάνι.

Η Τουρκία είχε και έχει σχέδιο άλωσης όμως, όλων των Βαλκανίων εδώ και χρόνια σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων του pentapostagma.gr, με την πολιτική οικοδόμησης τζαμιών, τους Ιμάμηδες, τους κατασκόπους της ΜΙΤ που αλώνιζαν την περιοχή για «γκιουλενιστές» και πολλά άλλα τα οποία είχαν σημάνει συναγερμό στην χώρα μας εδώ και χρόνια.

Η Ελλάδα, οφείλει παρ’ όλες τις ουσιαστικές και μεγάλες διαφορές που έχει με Σκοπιανούς και Αλβανούς, να θέσει σε ισχύ την στρατιωτική διπλωματία τόσο με τα Σκόπια όσο και με τα Τίρανα, για τα δικά της κυρίως συμφέροντα.

Αυτό το κενό που υπήρχε εκμεταλλεύθηκε ο Τούρκος ηγέτης για τα απύθμενα και τρομερά σχέδια του που στόχευαν κυρίως την χώρα μας.  

«Ο ουρανός είναι το όριο» στη στρατιωτική συμμαχία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας", δήλωσε στην ΕΡΤ3 η υπουργός Άμυνας της χώρας Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Η ίδια ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης πρότεινε την ανάληψη από την Ελλάδα της αεροπορικής επιτήρησης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ελληνική πολεμική αεροπορία έχει την αεροπορική επιτήρηση Αλβανίας και Μαυροβουνίου.

Δηλαδή πρόκειται να σπαταλήσουμε χρήσιμους πόρους για αυτούς που έχουν αλυτρωτικές βλέψεις κατά της χώρας μας, γιατί μην ξεγελιόμαστε, οι Σκοπιανοί ονειρεύονται πως η Μακεδονία μας τους ανήκει και θέλουν να διεκδικήσουν ακόμα περισσότερα στο προσεχές μέλλον.

Η στρατιωτική διπλωματία που πρέπει να ενεργοποιηθεί λοιπόν, δεν αφορά την σπατάλη πόρων της χώρας για "προστασία" και του κρατιδίου, αλλά τις καλές σχέσεις με στόχο τον πλήρη εξοβελισμό της Τουρκίας από τα Βαλκάνια.

Κάθε διπλωματική προσέγγιση με τα Σκόπια πρέπει να γίνεται με απόλυτη προσοχή και με καλά μελετημένη στρατηγική καθώς είναι δεδομένο πως μετά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, οι διεκδικήσεις των Σλάβων δεν έχουν σταματήσει εδώ.

Η υπουργός Άμυνας του γειτονικού κρατιδίου φέρεται να δήλωσε για την χώρα μας, ότι «έχουμε χάσει πολύ χρόνο, ενώ έχουμε μεγάλες δυνατότητες στην αμυντική συνεργασία, ενώ δηλώνει αισιόδοξη για τη φιλία των δυο χωρών, και η χαρακτηριστική φράση της είναι, όσο πιο κοντά βρισκόμαστε, τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε».

Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς προθέσεις Σκοπιανών και Αλβανών, αλλά το καλύτερο θα ήταν να είμαστε "πίσω" τους , ελέγχοντας οτιδήποτε έχει να κάνει με την Τουρκία και τα νέο-οθωμανικά της όνειρα τα οποία ενσαρκώνει απόλυτα για παράδειγμα η επικείμενη αεροναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ