Κόσμος

Εποχή Σαλβίνι: Νομιμοποιήθηκε η αυτοάμυνα στην Ιταλία - «Ρίξτε σε όποιον παραβιάσει την οικία σας, κανονίστε τον εγκληματία»


Εφιάλτης για τις Βρυξέλλες, ελπίδα για την Ευρώπη των Εθνών. Αλλάζουν όλα πλέον. Ο αντισυστημικός άνεμος ξεκινάει από την Ιταλία. Οι πολίτες στηρίζουν Σαλβίνι και το δείχνουν πλέον στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ιταλός ηγέτης υλοποιεί ότι υποσχέθηκε προεκλογικά και προκαλεί σοκ στους προοδευτικούς της Ιταλίας αλλά και της ΕΕ.

Πριν λίγες ημέρες, το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε μία νομοθετική ρύθμιση που διευκολύνει την αυτοάμυνα με όπλα. Με 373 «Ναι» έναντι 104 «Όχι», το σώμα ψήφισε την τροποποίηση των άρθρων 52 και 55 του ποινικού κώδικα.

Το νομοσχέδιο εισήγαγαν προς ψήφιση ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο. Και οι δύο ανήκουν στη Λέγκα του Βορρά. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, κρίνεται «πάντοτε» με βάση τις ισχύουσες συνθήκες όποιος αμύνεται με όπλα κατά προσώπων που παραβιάζουν το σπίτι ή την επιχείρησή του.

«Όταν ένας μασκοφόρος στέκεται στο ένα μέτρο μπροστά μπροστά μου, πρέπει να αμυνθώ, αφού πρώτα καταλάβω, εάν ο δράστης με απειλεί, αν το πιστόλι του είναι πραγματικό κι αν το μαχαίρι του είναι ακονισμένο», ανέφερε ο Σαλβίνι.

«Και σας λέω: Αν μέσα στη νύχτα δω έναν μασκοφόρο μέσα στο δωμάτιό μου, τότε θα τον κανονίσω. Αν φοβηθώ, νομιμοποιούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.»

Οι επικριτές προειδοποιούν για καταστάσεις «Αγρίας Δύσεως»

Οι επικριτές του νόμου προειδοποιούν για καταστάσεις «Άγριας Δύσεως» στην Ιταλία. Ειδικά αν ο νόμος περάσει και από τη γερουσία και ενεργοποιηθεί προ των Ευρωεκλογών.

«Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου, στην ιδιοκτησία μου, έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου – οποτεδήποτε και όπως και να ‘χει», ανταπαντά ο Σαλβίνι.

Σε δημοσκοπήσεις που έγιναν πάντως, η πλειονότητα των Ιταλών είναι υπέρ αυτής της τροποποίησης. Άλλωστε, τέτοιου είδους νομοθετικές παρεμβάσεις, υπέρ του Νόμου και της Τάξεως, είχαν προαναγγελθεί στο πρόγραμμα της Λέγκας.

Δείτε τι ανέβασαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, τόσο ο Μ. Σαλβίνι, όσι και η Υπουργός Δικαιοσύνης.
https://twitter.com/gbongiorno66/status/1103951601042116608?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/mattino5/status/1103938089309728769?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/mattino5/status/1103938089309728769?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1103390606913667072?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ