Εθνικά θέματα

Εθνικός συναγερμός: Η Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται και στη Θράκη; - Φόβοι για διαμελισμό της Ελλάδος

Φόβοι και για την Θράκη μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Τι καταγγέλλουν στελέχη του ΠΡΑΤΤΩ.

Τρία στελέχη του ΠΡΑΤΤΩ σε υπεύθυνες κυβερνητικές θέσεις στη Θράκη, παραιτήθηκαν επικαλούμενα περίεργες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Είναι πολύ σοβαρή η καταγγελία του Ν. Κοτζιά, ότι αυτός και η Κίνησή του "ΠΡΑΤΤΩ", θα αντιπαλέψουν «κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων». Η καταγγελία δεν απευθύνεται αορίστως κατά κάποιων που "προσπαθούν" να παραδώσουν Πομάκους και Ρομά στους Τούρκους, αλλά συγκεκριμένα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα έπρεπε να συμβεί σεισμός, αλλά υποστήκαμε φαίνεται μιθριδατισμό, όπου το δηλητήριο ενσταλλαζόμενο σιγά-σιγά στον εθνικό οργανισμό κατέστη έξη/εθισμός. Και κατά τον Αριστοτέλη «έξις δευτέρα φύσις».

Ως γνωστόν, τρία στελέχη του ΠΡΑΤΤΩ σε υπεύθυνες κυβερνητικές θέσεις στη Θράκη, παραιτήθηκαν επικαλούμενα περίεργες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. [Σημειώνω, πως δεν ήταν άγνωστη σε δημοσιογραφικούς κύκλους η διαφωνία του "ΠΡΑΤΤΩ" για την επιχειρούμενη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του κεντρώου χώρου].

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι στην επιστολή παραίτησης αναφέρεται πως «Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Πομάκων να μην υποχρεώνονται να μαθαίνουν μια ξένη για αυτούς γλώσσα, τα τούρκικα. Να σημειωθεί, πως και στα αστικά κόμματα υπάρχει η άγνοια -ή και η μικροκομματική σκοπιμότητα, γιατί όχι;- να αποδέχονται το αίτημα της Άγκυρας για δίγλωσσα σχολεία -ελληνικά και τουρκικά-, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση από καμιά συνθήκη.

Σε άλλο δε σημείο γίνεται λόγος για «υπόγεια πολεμική που δεχόμαστε» η οποία «είναι αδικαιολόγητη και συχνά πολιτικά λανθασμένη» προσθέτοντας πως «τους συμμάχους και συνεργαζόμενους πρέπει κανείς να τους σέβεται και να μην αντιμετωπίζει το φιλικά διαφορετικό ως εχθρικό».

Τοποθετούνται σωστά στην επιστολή παραίτησης, ότι «Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων».

Και καταλήγουν: «Θα πολεμήσουμε κάθε επιδίωξη δημιουργίας εκ νέου συνθηκών φόβου στις κοινότητες των Ελλήνων μουσουλμάνων που αντιπαλέψαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια με μεγάλο κόπο και πολλές θετικές ενέργειες. Αυτό αφορά και συγκεκριμένους ελληνικούς θεσμούς».

Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, αντί να απαντήσει επί της ουσίας -ίσως και λόγω άγνοιας- αναφέρθηκε μόνον στις παραιτήσεις τριών στελεχών υποστηρίζοντας ότι αυτές ουδέποτε είχαν ζητηθεί από το Μαξίμου. Αυτό είναι το πρόβλημα για την Ελλάδα; Αν το Μαξίμου ζήτησε επισήμως ή υπογείως παραιτήσεις τριών στελεχών της Αριστεράς; Δεν είναι το πρόβλημα ότι κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας, εκ των ένδον, ότι παραδίδει την Θράκη στην Άγκυρα;

Όμως, όπου υπάρχει λόγος υπάρχει και αντίλογος. Υπάρχει αμφισβήτηση στα υποστηριζόμενα υπό των στελεχών του "ΠΡΑΤΤΩ", ότι δεν τους επέτρεπε η κυβέρνηση να εφαρμόσουν εθνική πολιτική. Η αμφισβήτηση προέρχεται από την εφημερίδα της Κομοτηνής "Αντιφωνητής", που εκφράζει τις απόψεις της δημοτικής κίνησης "Σπάρτακος", με παλαιότερο δημοσίευμά της, που υπογράφει ο αρχηγός της Κώστας Καραΐσκος:

«Τι έχει λοιπόν πετύχει η "Συριζοπραττική" δραστηριότητα στην περιοχή; Πρώτον την αλλαγή των μουφτήδων σε Διδυμότειχο, Ξάνθη και Κομοτηνή. Αναφορικά με τον Μέτσο Τζεμαλή, ήταν μια τραγική επιλογή που άφησε ορφανή την Μουφτεία Κομοτηνής και την οδήγησε στην σημερινή της απαξίωση. Πέταξε έναν άνθρωπο που έχαιρε διεθνούς εκτίμησης, για να τον αντικαταστήσει με ένα πρόσωπο μάλλον αμφιλεγόμενο και σίγουρα αντιδημοφιλές (σκανδαλίζουν οι φήμες για την οικονομική του κατάσταση και όχι μόνο).

» Ο θεσμός των ιεροδιδασκάλων, που τόσο πολεμήθηκε από την Τουρκία ως Δούρειος Ίππος των …σατανικών Ελλήνων, ξέφτισε σε βαθμό κακουργήματος, με αργομισθίες και ρουσφέτια. Αλλά και το Προεδρικό Διάταγμα που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας για τη στελέχωση των μουφτειών, μένει ανενεργό και μάλλον πάει στις ελληνικές καλένδες μετά τις αντιδράσεις της Τουρκίας.

» Και σαν να μην έφταναν αυτά, γίνεται ανηλεής, ύπουλος πόλεμος στον μοναδικό θεσμικό εκπρόσωπο της μειονότητας που αποδεδειγμένα εργάζεται ακούραστα και ΑΜΙΣΘΙ για την νομιμότητα και την Ελλάδα: μιλάμε για τον Ισά Σελήμ, που μόνος του έχει αλλάξει το κλίμα στην Κομοτηνή υπέρ του ελληνικού κράτους, με τον έντιμο και παραγωγικό τρόπο που διευθύνει την Διαχειριστική Επιτροπή της Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ). Τεμένη, νεκροταφεία, σχολεία, κοινωνικό έργο, όλα όσα δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες έγιναν στα λίγα χρόνια του Σελήμ Ισά στην ΔΕΜΠ.

» Παράλληλα, τα Μαθήματα Κορανίου που πληρώνει το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ενσπείρουν στον μειονοτικό μαθητόκοσμο τον φανατισμό και την διχαστική νοοτροπία. Το κράτος έναντι όλων αυτών σιωπά, κι αν κάποιος - σαν εμάς, λ.χ.- επισημάνει όσα συμβαίνουν θα βρει και τον μπελά του.

» Κάπου εδώ όμως το δαιμόνιο του "ΠΡΑΤΤΩ" βρήκε τη λύση: έστησε μέσω ενός σωματείου ονόματι «Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου» σε καμμιά 30ριά μειονοτικούς οικισμούς κέντρα ανάγνωσης, ας τα πούμε βιβλιοθήκες, για εξωσχολική στήριξη των μαθητών. Σκοπός θεάρεστος, αναμφίβολα, και τόσο εύηχος! Μάλιστα είδαμε ότι όλη η οικογένεια του κυρίου συμβούλου μοιράζεται τις ίδιες μορφωτικές ανησυχίες, αφού μετείχαν τόσα πολλά μέλη της στην ίδρυση του σωματείου…

» Βέβαια είναι ένα ερώτημα κατά πόσον τα οικήματα αυτά είναι νομίμως μισθωμένα, αν οι εργαζόμενοι ( ;) σε αυτά αμείβονται και ασφαλίζονται και με ποιο καθεστώς, αν το χρήμα για την ετήσια λειτουργία τους -που λογικά υπερβαίνει το εκατομμύριο- προέρχεται από τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ, αν και πώς αυτό ελέγχεται κτλ. Κτλ.

Και καταλήγει: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κοτζιάς, που όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών δεν πάτησε το πόδι του στη Θράκη, λίγες μέρες μετά την παραίτησή του ήρθε να μιλήσει στην Κομοτηνή. Όμως το να επωφελείται κανείς ποικιλοτρόπως μέσα στην πλήρη διάλυση του τόπου του, στην οποία και ο ίδιος συμβάλλει αποφασιστικά, είναι ακριβώς αυτό που θα χαρακτηρίζαμε πολιτική αναισχυντία. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...