Ελληνοτουρκικά

«Πιάστηκε» στον ύπνο ο Τσίπρας - Η Άγκυρα έθεσε ζήτημα για Κω-Ρόδο & για άλλα 18 νησιά! - Τι έρχεται στο Αιγαίο;


Περίεργα δημοσιεύματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον Τουρκικό τύπο. Οι Τούρκοι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, επιχείρησαν να θέσουν σοβαρό θέμα για την ελληνική κυριαρχία 18 νησιών μας και των Βραχονησίδων Ίμια. τύπου.   

Αρκετές μεγάλες τουρκικές εφημερίδες σήμερα αναφέρονται σε περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στα Πριγκιποννήσια, σε σχέση με τον πρώην γγ του τουρκικού ΥΠΑΜ, γνωστό σκληρό εθνικιστή και ανθέλληνα.

Πάντα σύμφωνα με το «τουρκικό ρεπορτάζ», ο Ümit Yalım,  πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου  Άμυνας, αποφάσισε να παραστεί και αυτός κατά την επίσκεψη του  Έλληνα Πρωθυπουργού στην Σχολή της Χάλκης στα Πριγκιποννήσια, για να ρωτήσει προσωπικά το ίδιο τον Α.Τσίπρα για τα «κατεχόμενα» από την Ελλάδα νησιά του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει ο τύπος, ο Ümit Yalım αποφάσισε να προβεί σε αυτήν την κίνηση, αφού «αξιολογώντας» την κοινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Ταγίπ  Ερντογάν και του Πρωθυπουργού  της Ελλάδας Α.Τσίπρα, διαπίστωσε ότι ο Ερντογάν εμπόδισε την δημόσια αμφισβήτηση (με μορφή ερώτησης Τούρκου δημοσιογράφου) των 18 «Τουρκικών νησιών» και των βραχονησίδων ( Ίμια).

Έτσι ο  πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Ümit Yalım, εξέφρασε την πρόθεσή του να  θέσει ο ίδιος τις ερωτήσεις αυτές στον Α.Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Σχολή της Χάλκης  την Τετάρτη (6 Φεβρουαρίου).

Το άρθρο αναφέρει ότι ο Yalım εμποδίστηκε αρχικά να πλησιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό λόγω του κόσμου, αλλά κάποια στιγμή τον συνάντησε στις 16:15 μπροστά από το λιμάνι  μπροστά σε ένα πολυάσχολο πλήθος.

«Στην προσωπική μου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, του είπα, "Κύριε Τσίπρα, έχω μια ερώτηση για σας. Πότε θα εκκενώσετε  τα τουρκικά νησιά που έχετε καταλάβει στο Αιγαίο; Ξαναρώτησα. «Πότε θα εκκενώσετε  όλα τα κατεχόμενα τουρκικά νησιά του Αιγαίου;».

Το πρόσωπο του Α.Τσίπρα ήταν σκοτεινιασμένο και δίστασε να απαντήσει. Μετά από κάποια σκέψη, ο Τσίπρας απάντησε: «Αυτό δεν είναι βέβαιο». Του είπα, «18 νησιά και μια Βραχονησίδα ανήκουν στην Τουρκία».

«Ο Τσίπρας παρέμεινε σιωπηλός εναντίον αυτών των λέξεων και εγκατέλειψε το νησί, αφού έβγαλε  φωτογραφίες με πολίτες ελληνικής καταγωγής που ζούσαν στο νησί», φέρεται να καταλήγει ο ίδιος ο Τούρκος πρώην γγ του τουρκικού ΥΠΑΜ, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα  .

Ο Τούρκος  πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας και συνταγματάρχης ε.α. Ümit Yalım, κατηγόρησε επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις κατά καιρούς επισκέψεις του στα στρατιωτικά φυλάκια σε Οινούσσες και Παναγιά, αναφέροντας τα ως «τουρκικά».

Επίσης επανέφερε το θέμα της συνθήκης της Λωζάνης επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα κατέλαβε παράνομα νησιά, χωρίς η σημερινή κυβέρνηση Ερντογάν να κάνει κάτι για αυτό το γεγονός.

Πάντως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πιάστηκε στον ύπνο, καθώς στο δείπνο που του παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, συμμετείχαν άτομα, τα οποία εγείρουν ζητήματα σε Θράκη και Δωδεκάνησα.

Παρών στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, εκτός του Σαδίκ, ήταν ακόμη ο ανθέλληνας και υποκινητής της έγερσης ζητήματος «τουρκικής μειονοτητας σε Ρόδο και Κω», ο καθηγητης Μ. Καϊμακτσι. Όπως ανακοίνωσε εκ των υστέρων στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του, κλήθηκε στο δείπνο και συμμετείχε για να τεθούν ζητήματα που αφορούν «τους Τούρκους της Ρόδου και της Κω».

Εδώ ο καθηγητής, στον δρόμο προς το δείπνο.

https://www.facebook.com/neval.konuk.7/posts/10156478288199102&width=500

Γιατί δεν αντέδρασε η Ελληνική αντιπροσωπεία; Ήταν ενήμερος ο Α. Τσίπρας, ή τελικά αποδέχθηκε στο δείπνο τους ανθέλληνες χωρίς αντίδραση; Η όλη επίσκεψη, ήταν αρνητική για την ελληνική πλευρά, καθώς ο Τσίπρας προσπάθησε να κερδίσει προσωπικούς πόντους.

Επισκέφθηκε Αγιά Σοφιά και Χάλκη, ενώ όπως δεν ανέφερε κανείς μέχρι τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείου του σφαγέα Κεμάλ. Περίεργη κίνηση, μήπως υπήρχαν ανταλλάγματα τελικά;

Οι Τούρκοι κατά την πάγια τακτική τους «δημιουργούν» ένα ζήτημα μέσω δηλώσεων του τύπου και στην συνέχεια προσπαθούν να το τοποθετήσουν ως διμερές ζήτημα με την Ελλάδα για να κερδίσουν ότι μπορούν.

Στην προκειμένη περίπτωση «ανακατεύουν» αλήθειες (συνθήκη της Λωζάνης) με πολλά ψέματα (18 νησιά-Ίμια) για να προκαλέσουν ζημιά στην χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...