Κύπρος

«Φωτιά» στην Α.Μεσόγειο - Τσαβούσογλου: «Ξεκινάμε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ» - Ενόψει «χρυσών» ανακοινώσεων για «Γλαύκο»

Την εξαγγελία ότι η Τουρκία «τις προσεχείς ημέρες» θα ξεκινήσει εξορύσεις, με δυο σκάφη, γύρω από την Κύπρο, έκανε προ ολίγου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τις δηλώσεις του μεταδίδουν, με έκτακτα δελτία τους, τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει τίποτα στη Μεσόγειο. Δεν θα το επιτρέψουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το τουρκικό CNN, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η εξόρυξη θα ξεκινήσει «τις επόμενες ημέρες».

https://twitter.com/anadoluagency/status/1098505591025266688

Οι τουρκικές δηώσεις έρχονται, ενώ η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων, για τις ερευνητικές εργασίες της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, φαίνεται ότι έχει φθάσει.

Όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν δείχνουν πως την ερχόμενη εβδομάδα, εάν δεν υπάρξουν συγκλονιστικές εξελίξεις, κυβέρνηση και εταιρεία θα δημοσιοποιήσουν τα ευρήματα των δυο γεωτρήσεων, στους στόχους «Δελφύνη» και «Γλαύκο».

Οι τελευταίες πληροφορίες υποστηρίζουν πως μετά την ερχόμενη Δευτέρα, πιθανότητα εντός του πενταημέρου που ακολουθεί, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα ανακοινώσει το πέρας των ερευνητικών εργασιών της ExxonMobil και τα ευρήματα των δυο γεωτρήσεων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον Υπουργό Ενέργειας.

Οι τουρκικές κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή παρακολουθούνται και από άλλα κράτη της περιοχής μιας και η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η επίδειξη ισχύος δεν έχει στόχο μόνο την Κύπρο.

Όπως μεταδίδεται την τουρκική άσκηση θα παρακολουθεί επιστάμενα και το Ισραήλ μιας και όπως πιστεύεται η «Γαλάζια πατρίδα» στοχεύει να στείλει μηνύματα και στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...