Εκκλησία

Το Βατικανό βάζει μπροστά πάλι το σχέδιο της “ενότητας του μαρτυρίου”

Του Μανώλη Κείου

Το ύπουλο σχέδιο με δόλωμα την περίφημη πια “ενότητα του μαρτυρίου” προωθεί εκ νέου το Βατικανό.

Με πρόσχημα τους διωγμούς των Χριστιανών κάθε δόγματος παγκοσμίως επιχειρεί να φέρει πιο κοντά Ορθοδόξους, Ρωμαιοκαθολικούς και Προτεστάντες.

Η “αλεπού” του Βατικανού, καρδινάλιος Κουρτ Κοχ, συχνός συνδαιτημόνας και του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, έριξε το δόλωμα.

'Μόνο οι κοινές προσπάθειες των Ορθοδόξων, Καθολικών και Προτεσταντών θα βοηθήσουν να αντιταχθούν στη δίωξη των Χριστιανών στον σύγχρονο κόσμο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να προσευχόμαστε γι 'αυτούς τους ανθρώπους”, είπε ο Καρδινάλιος και πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

"Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Από όσους διώκονται για θρησκευτικούς λόγους σε όλο τον κόσμο, το 80% είναι χριστιανοί. Μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτό, πρώτα απ 'όλα, ενώνοντας τις δυνάμεις του χριστιανικού κόσμου - τόσο των Προτεσταντών, όσο και των Ορθοδόξων και των Καθολικών ", δήλωσε ο καρδινάλιος.

Υπενθύμισε ότι στην αρχαία Εκκλησία υπήρχε μια δήλωση ότι «το αίμα των μαρτύρων είναι ο σπόρος, χάρη στον οποίο η Εκκλησία θα βρει ενότητα». Και ιδού αυτό που προαναφέραμε περί της “ενότητας του μαρτυρίου”...

"Και πιστεύω επίσης ότι είμαστε υποχρεωμένοι να προσευχόμαστε γι 'αυτούς τους ανθρώπους. Επισκέφτηκα δύο κέντρα προσφύγων, το ένα στην Ιορδανία και το άλλο στην Ελλάδα. Καθένας ζητούσε να προσευχηθούμε γι 'αυτούς και να μην τους ξεχάσουμε. Στο πλαίσιο αυτό, μπορούμε να δράσουμε από κοινού”, δήλωσε ο Κοχ, δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα των προθέσεων του Βατικανού ειδικά σε μια περίοδο που η Ορθοδοξία εμφανίζεται πιο διασπασμένη από ποτέ στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...