Ελληνοτουρκικά

Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τη Ζουράφα; - Βίντεο-μυστήριο - Τι αναφέρουν ΜΜΕ της Θράκης


Ένα βίντεο το οποίο δεν μπορεί να διασταυρωθεί που και πότε τραβήχτηκε κυκλοφορεί στα social Media. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Θράκης πτήση πάνω από τη Ζουράφα, φαίνεται ότι έκανε πριν από λίγες μέρες τουρκικό ελικόπτερο.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα ο ραδιοφωνικός σταθμός maximum 93,6.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ δεν μπορεί με βεβαιότητα να εξακριβώσει το συγκεκριμένος γεγονός. Αν τελικά πρόκειται για παραπληροφόρηση, τότε αμέσως θα υπάρχει και διευκρινιστική απάντηση από τον ιστότοπό μας.

Δείτε το βίντεο:

//cdn.viqeo.tv/embed/?vid=82d2e95b68ade30c6b2f

Η Ζουράφα αποτελεί το βορειοανατολικότερο άκρο της ελληνικής θαλάσσιας επικράτειας. Χάρη στην αναμφισβήτητη κυριαρχία της σ’ αυτήν, η χώρα μας επεκτείνει σημαντικά τις ζώνες θαλάσσιας κυριαρχίας της προς τα ανατολικά, στον κρίσιμο εθνικά χώρο του ΒΑ Αιγαίου. Με λίγα λόγια η Ζουράφα είναι αυτή που καθορίζει την ΑΟΖ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων, εξ ου και το όνομα «Λαδοξέρα», από την ελαιώδη ουσία που αναβλύζει γύρω από τη συγκεκριμένη βραχονησίδα.

Η περιοχή γύρω από τη Ζουράφα είναι εξαιρετικός ψαρότοπος. Σημειώνονται συχνά προστριβές ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους αλιείς και απαιτείται η παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος για την αποκατάσταση της «τάξης».

Η νησίδα βρίσκεται έξι ναυτικά μίλια ανατολικά της ακτής του Σκεπαστού στη Σαμοθράκη, και 22 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη. Η διαβρωτική επίδραση της θάλασσας φαίνεται να έχει μικρύνει κατά πολύ τη νησίδα με το πέρασμα του χρόνου.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας θεωρεί τη νησίδα ως μια από τις 130 λεγόμενες γκρίζες ζώνες, της οποίας την κυριότητα αμφισβητεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...