Κυβέρνηση

Τελική ευθεία για εκλογές: Δόθηκε η παραγγελία για τους φακέλους - Δεν αντέχει η κυβέρνηση - Δήλωση-«βόμβα» από Βούτση για κάλπες

Εντείνονται οι προετοιμασίες του κρατικού μηχανισμού για τις ερχόμενες εκλογές. Δόθηκε η παραγγελία για τους φακέλους, ενώ οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, αφήνουν ανοικτό το σενάριο εκλογών το Μάιο.

Η κυβέρνηση δέχεται επιθέσεις από παντού, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, με τις κατακραυγές και τις αποδοκιμασίες των πολιτών να αυξάνονται, όσο και στο εξωτερικό, με διεθνή ΜΜΕ να κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να αποκαλύπτουν τα ψέματα που λέει από το 2015.

Είναι αμφίβολο το αν θα αντέξει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος της τετραετίας. Σε πρίπτωση που το επιτύχει αυτό, θα είναι σαφέστατα με τη "χορηγία" των δυτικών, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί σε βάρος του Έθνους και του Ελληνικού λαού.

Το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια φακέλων για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019, που έγινε στις 22 Ιανουαρίου, ήρθε η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού στις Φεβρουαρίου 2019.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση αναλαμβάνουν την προμήθεια συνολικά 77.000.000 φακέλων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την διενέργεια όλων των εκλογικών αναμετρήσεων που έχει μέσα στο 2019, η χώρα και αφορά την διενέργεια Ευρωεκλογών, Δημοτικές, Περιφερειακές και Εθνικές Εκλογές. Το συνολικό κόστος για την προμήθεια των 77.000.000 φακέλων θα ανέλθει στο ποσό του 1.055.600€

Η παράδοση των φακέλων που αφορούν τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές - Περιφρειακές εκλογές, θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 20 Απριλίου 2019, ενώ για τους φακέλους σχετικά με την διενέργεια των εθνικών εκλογών, όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση ο χρόνος παράδοσης θα καθορισθεί κατόπιν ειδοποίησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αξίζει, να σημειωθεί, ότι όλες οι διαδικασίες των διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών για την διενέργεια των εκλογών, με τροπολογία που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό από τη Βουλή, γίνονται με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Βούτσης: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών το Μάιο;

Εκλογικά σενάρια πυροδοτούν οι τελευταίες ασκήσεις ισορροπίας της κυβέρνησης στη Βουλή.

Οι χθεσινές δηλώσεις των 6 προθύμων, ότι θα ψηφίζουν όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια, μπορεί να δίνουν την εντύπωση μιας σχετικής κυβερνητικής σταθερότητας, αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Χαρακτηριστική και αποκαλυπτική είναι η σημερινή δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος, στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει έως το τέλος της συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019, είπε:

«Ως προς το Κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο. Ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου, είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως, σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

Και συνέχισε ο κ. Βούτσης: «Εργαζόμαστε για εξάντληση της τετραετίας, εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της Βουλής, έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...